Harapash me kerpudha dhe mocarel

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Harapash me kerpudha dhe mocarel

Udhezime

Gatuat me shume harapash  sec duhej dhe s’ dini çfare te beni me te? Pergjigja eshte shume e thjeshte: e trasformoni ate ne nje pjate tjter. Ne kete recete do te shohim si te gatuajme harapash me kerpudha dhe mocarel, nje recete e shijeshme dhe shume e mire per ta perdorur edhe si antiapste. Mjafton qe ta prisni ne copa mesatare ose te vogla, ti shtoni siper kerpudha dhe pak djath mocarel, ta vendosni ne furre per disa minuta dhe ja tek u realizua nje pjate ndryshe nga ajo e harapashit te zakonshem. Per te pare se si pergatitet harapash klikoni ketu: Si te gatuajme harapash.
Harapash me kerpudha dhe mocarel i pjekur ne furre
Harapash me kerpudha dhe mocarel i pjekur ne furre

Harapash me kerpudha dhe mocarel

Koha e Pergatitjes: 15 min
Koha e Pjekjes:50 min
Koha Totale: 1 h 5 min
Porcione: 5-6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Pare

Loading...

PERBERESIT:

  • 400g miell misri
  • 1L uje
  • kripe sipas deshires
  • 2 luge gjalp
  • piper te zi pluhur ( me preference )
  • 200g kerpudha
  • 200g djath mocarel

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni harapashin siç tregohet tek receta baze ketu, e hiqni tenxheren nga zjarri dhe e hidhni harapshin qe te ftohet ne nje tepsi ne forme drejtkendeshi dhe formoni nje shtrese me trashesi 2 cm. E lini te ftohet ne temperature ambjenti dhe pasi te jete ftohur e prisni ne copa te vogla drejtkenshi.

2. Nderkohe qe harapasi ftohet, pastroni mire kerpudhat, i prisni ne feta te holla dhe i skuqni ne tigan me pak vaj ulliri per 5-10 minuta.

3. I trasferoni copat e harapashit qe prete ne nje tepsi te lyer me pak gjalp apo te veshur me leter furri, u hidhni siper pak nga kerpudhat qe skuqet dhe pak djath mocarel te prere ne kubike.

4. Nxehni furren ne 200°C dhe e piqni harapashin me kerpudha dhe djath mocarel siper 10-15 minuta, ose derisa te kete mare ngjyre te lehte kafe.

5. E hiqni tepsine me harapsh nga furri dhe i sherbeni copat e hapashit me kerpudha dhe mocarel siper menjehere.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende