Background Image

Harapash me kerpudha dhe mocarel

0 0
Harapash me kerpudha dhe mocarel

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Udhëzime

Shpërnda
Gatuat me shume harapash  sec duhej dhe s’ dini çfare te beni me te? Pergjigja eshte shume e thjeshte: e trasformoni ate ne nje pjate tjter. Ne kete recete do te shohim si te gatuajme harapash me kerpudha dhe mocarel, nje recete e shijeshme dhe shume e mire per ta perdorur edhe si antiapste. Mjafton qe ta prisni ne copa mesatare ose te vogla, ti shtoni siper kerpudha dhe pak djath mocarel, ta vendosni ne furre per disa minuta dhe ja tek u realizua nje pjate ndryshe nga ajo e harapashit te zakonshem. Per te pare se si pergatitet harapash klikoni ketu: Si te gatuajme harapash.
Harapash me kerpudha dhe mocarel i pjekur ne furre
Harapash me kerpudha dhe mocarel i pjekur ne furre

Harapash me kerpudha dhe mocarel

Koha e Pergatitjes: 15 min
Koha e Pjekjes:50 min
Koha Totale: 1 h 5 min
Porcione: 5-6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Pare

PERBERESIT:

  • 400g miell misri
  • 1L uje
  • kripe sipas deshires
  • 2 luge gjalp
  • piper te zi pluhur ( me preference )
  • 200g kerpudha
  • 200g djath mocarel

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni harapashin siç tregohet tek receta baze ketu, e hiqni tenxheren nga zjarri dhe e hidhni harapshin qe te ftohet ne nje tepsi ne forme drejtkendeshi dhe formoni nje shtrese me trashesi 2 cm. E lini te ftohet ne temperature ambjenti dhe pasi te jete ftohur e prisni ne copa te vogla drejtkenshi.

2. Nderkohe qe harapasi ftohet, pastroni mire kerpudhat, i prisni ne feta te holla dhe i skuqni ne tigan me pak vaj ulliri per 5-10 minuta.

3. I trasferoni copat e harapashit qe prete ne nje tepsi te lyer me pak gjalp apo te veshur me leter furri, u hidhni siper pak nga kerpudhat qe skuqet dhe pak djath mocarel te prere ne kubike.

4. Nxehni furren ne 200°C dhe e piqni harapashin me kerpudha dhe djath mocarel siper 10-15 minuta, ose derisa te kete mare ngjyre te lehte kafe.

5. E hiqni tepsine me harapsh nga furri dhe i sherbeni copat e hapashit me kerpudha dhe mocarel siper menjehere.

(Visited 246 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Torte me shege e permbysur
para
Oktapod me patate dhe brokoli
para
Torte me shege e permbysur
para
Oktapod me patate dhe brokoli

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here