Përbërsit
-
350gr Qershi
-
110gr Sheqer
-
200ml Uje
-
1/4 Limon jeshilMund te perdorni edhe limon normal
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme recel me qershi. Une pergatita nje vazo qelqi te mesme, por nese deshironi te pergatisni me shume mjafton te respektoni proporcionet. Nje sekret eshte te perdorni nje tigan antiaderent, pasi baza e gjere ben te mundur zjerjen e njetrajteshme dhe trazimin e rralle te recelit (Mund te perdorni edhe tenxhere te madhe). Ne kete menyre kokrrat do te ngelen te plota dhe nuk do te prishen gjate zjerjes.
Hapat
1
I kryer
|
|
2
I kryer
|
|
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
Receli eshte gati kur lengu i recelit trashet dhe qershite jane fishkur pak dhe kane filluar shkelqejne. E fikni zjarrin dhe e lini recelit te ftohet. Une e perdor brenda 3-4 diteve pa e konservuar. Nese deshironi ta konservomi duhet te hidhni recelin te nzehte ne vazo qelqi te serilizuara, ti mbyllni me kapak hermetikisht dhe te ktheni vazot me koke poshte :) derisa receli me qershi te ftohet. |