Background Image

Recel me qershi

0 0
Recel me qershi

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
350gr Qershi
110gr Sheqer
200ml Uje
1/4 Limon jeshil Mund te perdorni edhe limon normal

Nutritional information

Si te gatuajme gliko me qershi

Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme recel me qershi. Une pergatita nje vazo qelqi te mesme, por nese deshironi te pergatisni me shume mjafton te respektoni proporcionet. Nje sekret eshte te perdorni nje tigan antiaderent, pasi baza e gjere ben te mundur zjerjen e njetrajteshme dhe trazimin e rralle te recelit (Mund te perdorni edhe tenxhere te madhe). Ne kete menyre kokrrat do te ngelen te plota dhe nuk do te prishen gjate zjerjes.

 

(Visited 991 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim lani qershite me uje te bollshem. I kulloni ne kullenjse dhe i pastroni nga bishtat. Me pas me ndihmen e mjetit qe heq berthamat dhe i le kokrrat e qershive te plota i pastroni te gjitha nga berthama. Duhet pak durim e di por ja vlen rezultati.

2
I kryer

Ne nje tigan antiaderent shtoni qershite, sheqerin, lengun e limonit dhe ujin. Trazoni te gjitha se bashku derisa sheqeri te shkrij.

3
I kryer

Ndizni zjarrin dhe e vendosni recelin e qershise te mari val. Do e lini te ziej avash avash duke eliminuar shkumen e bardhe qe formohet here pas here.

4
I kryer

Receli eshte gati kur lengu i recelit trashet dhe qershite jane fishkur pak dhe kane filluar shkelqejne. E fikni zjarrin dhe e lini recelit te ftohet. Une e perdor brenda 3-4 diteve pa e konservuar. Nese deshironi ta konservomi duhet te hidhni recelin te nzehte ne vazo qelqi te serilizuara, ti mbyllni me kapak hermetikisht dhe te ktheni vazot me koke poshte :) derisa receli me qershi te ftohet.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Spageti Karbonara – spaghetti alla carbonara
para
Si të gatuajmë bukë fokaça me oriz të zi
para
Spageti Karbonara – spaghetti alla carbonara
para
Si të gatuajmë bukë fokaça me oriz të zi