Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila “hidhej ne ajer sikur te kishte krahe”, nga ky kercim mer...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Ne kete recete do te shohim se si te gatuajme pana kota me luleshtyrydhe. Pana kota eshte nje embelsire delikate dhe sherbehet me recel me fruta pylli ose luleshtrydhe. Ne kete...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona me pana dhe kerpudha. Ne kete pjate nderthuret aroma e kerpudhave me delikatesen e panes te ciles mund ti shtojme erza...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme strudel me molle. Strudel me molle eshte nje embelsire me origjine austriake dhe me kalimin e kohes u adoptua edhe nga shume...