Përbërsit
-
350 Makarona Penne
-
100ml Panaper pjata te kripura
-
200gr Pancetee tymosur
-
1 tufe e fresket Rukola
-
50gr Djath Kackavall
-
1 luge kafeje Vaj ulliri
-
sipas deshires Kripe
-
sipas deshires Piper i zii grire
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona me pana dhe pancete, si dhe rukola. Nje menyre tjeter per te pasuruar akoma me shume receten klasike te makaronave me pana. Kjo recete pergatitet ne pak minuta dhe eshte shume e shijshme falas shijes se pancetes. Panceta (vjen nga gjuha italiane pancetta qe do te thote bark i shendetshe) eshte lekura e siperme e barkut te derrit e dhjamosur pak. Pergjithesisht panceten e gjeni ne supermarket te prere ne kubike te vegjel por mund ta gjeni edhe ne feta dhe ta prisni vete ju ne kubike.
Makarona me pana dhe pancete
Hapat
1
I kryer
|
Vendosni ne zjarr te mesem nje tenxhere me uje me pak kripe dhe e lini te marri val. |
2
I kryer
|
Lani, pastroni dhe e lini te kulloj mire rukolen. E prisni ne copa te vogla ose e lini edhe me gjethe nese u pelqen. |
3
I kryer
|
E prisni panceten e tymosur ne kubike te vegjel nese e keni blere fete. |
4
I kryer
|
Nderkohe qe vazhdoni te pergatisni salsen me pana dhe pancete i hidhni makaronat te ziejne ne tenxherenne te cilen uji ka filluar dhe valon. |
5
I kryer
|
Vendosni nje tigan te madh ne zjarr mesatar, hidhni 1 luge kafeje vaj ulliri, shtoni panceten dhe e skuqni per 3-4 minuta (Panceta nzjerr yndyren e vete per kete nuk hidhet shume vaj ulliri). E lini panceten te skuqet, ajo do te leshoj nje arome shume te kendeshme dhe te mire. |
6
I kryer
|
Gjithmone duke i trazuar panceten filloni te shtoni panen, djathin e grire kaçkavall, pak piper dhe kripe dhe ne fund rukolen e prere. |
7
I kryer
|
Vazhdoni zjerjen e salces ne zjarr te mesem vetem per pak momente. Sa pana fillon mer val salca eshte gati. |
8
I kryer
|
Kulloni makaronat dhe i hidhni direkt tek tigani qe sapo pergatitet salcen me pana, duke i trazuar me kujdes me nje luge druri. |
9
I kryer
|
I sherbeni pajtat me makarona me pana dhe pancete direkt mbas heqjen nga zjarri. |