Background Image

Spageti me ullinj

0 0
Spageti me ullinj

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Sot do te shohim si te gatuajme spageti me ullinj! Kjo recete eshte e persosur per ata qe u pelqejen shume ullinjte dhe i perdorin per te shoqeruar gjithecka. Makaronat qe perdoren per kete recete jane te tipit “linguine” ose ne shqip gjuheza pasi forma e tyre eshte si spageti por ne fakt nuk jane fije me forme te rrumbullakte por jane fije te gjata dhe pete si gjuha 🙂

spageti-me-ullinj-si-te-gatuajme

Spageti me ullinj

  • Koha e Pergatitjes: 15
  • Koha e Pjekjes: 15
  • Koha Totale: 30
  • Porcione: 4-5 porcione
  • Veshtiresia: E Lehte
  • Tipi i Recetes: Pajte e Pare

PERBERESIT:

  • 500 gr makarona spageti (linguine)
  • 250 gr ullinj te pjekur pa berthame
  • 50 gr arra pishe (nese keni)
  • vaj ulliri
  • kripe (nese ullinjte nuk jane te kriposur)
  • vaj pikant (lexo receten ketu VAJ PIKANT)
  • djath kackavall i grire

UDHEZIMET:

  1. Vendosni ne zjarr nje tenxhere me uje (1,5l uje) dhe pak kripe qe te ziej qe te jete gati per te zjere makaronat spageti.
  2. Nderkohe qe uji nxehet, pergatisni salcen me ullinj e kete menyre: merni ullinjte dhe i hidhni ne nje mixer (kujdesuni qe ti keni pastruar nga fara) shtoni gjysem gote me uje, rregulloni me kripe vetem nese ullinjte jane pa kripe, hidhni brenda farat e pishes nese keni, shtoni nje luge gjelle me vaj ulliri dhe i grini imet.
  3. Nese nuk keni mixer mund te krini ullinjte me thike ne copa shume te vogla.
  4. Merni nje tigan qe nuk ngjit dhe shotni nje luge tjeter me vaj ulliri dhe e lini te nzehet pake, shtoni masen e ullinjeve qe grite me pare dhe trazoheni dalengadale me nje luge druri. E lini salcen me ullinj te ziej deri sa te thithi pothuajse te gjithe ujin.
  5. Hidhni makaronat spageti te ziejn “al dente” dhe pas i kulloni dhe i shtoni tek tigani me salce duke perfunduar zierjen bashke. Rregulloni spagetit sipas deshires me pak vaj pikant dhe i sherbeni me pak djath kackavall te grire siper!

 

(Visited 308 times, 2 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Rizoto me karkaleca dhe shafran
para
Liko me mandarina kineze
para
Rizoto me karkaleca dhe shafran
para
Liko me mandarina kineze

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here