Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Rizoto me djath kackavall

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Perbersit

Rregullo sipas personave
400 gr Oriz
80 gr Gjalp
1 kokerr Qepe e bardhe
1 luge gjelle Vaj ulliri
1,5 l Leng mishi
100gr Djath Kackavall

Nutritional information

630
Kilokalori

Rizoto me djath kackavall

Si te gatuajme rizoto me djath kackavall

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhina:

Perbersit

Udhezimet

Shpernda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme rizoto me djath kackavall ose djath parmigiano. Rizoto i pergatitur ne kete mneyre eshte baza e shume tipesh rizoto, si ai kerpudha ose me perime. Ne fund kjo recete eshte e dekoruar medisa feta te vogla djathi kackavall, nje gjethe borzilok e grire dhe disa feta te vogla tartufi. Mund te perdorim kete recete si recete baze edhe per te gatuar lloje te tjere rizotosh.

Por keto dekore jane me preferenc, ju mund te sperkatni siper me djath kackavall ose piper te zi dhe pjata eshte gati. Mund te konservoni rizoton ne frigorifer ne nje kupe hermetike per nje ose dy dite.

Rizoto me djath kackavall

Hapat

1
I kryer

Per te pergatitur rizoto me djath si fillim pastroni qepen dhe me pas e prisni ne copa te vogla dhe sa me shume te imta.

2
I kryer

Vendosni ne zjarr lengun e mishit qe te mari vale nderkohe qe do pergatisni rizoto. Nese nuk keni leng mishi mjafton te perdorni uji dhe te shtoni brenda nje kub koncentrate per leng mishi dhe e lini te ziej. Duhet te rregulloni lengun me kripe sipas deshires.

3
I kryer

Merni nje tigan te madh qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe ne momentin qe shkrin komplet shtoni qepen dhe vajin e ullirit. Lereni qepen ne zjarr derisa te humbasi vellimin por jo te mari ngjyre kafe.

4
I kryer

Shtoni orizin tek tigani dhe e trazoni per disa minuta derisa te skuqet pak. Merni nje garuzhde me leng mishi dhe e hidhni ne tigan, trazoni orizin me nje luge druri.

5
I kryer

Duhet te perseritni hedhjen e lengut te mishit tek orizi here pas here qe lengu thithet komplet nga orizi derisa orizi te kete zier.

6
I kryer

Ne momentin qe orizi ka zier e fikni zjarrin duke u siguruar qe te ket ngelur pak leng dhe mos te jete i that. Shtoni siper gjalpin qe kishit menjane, djathin kackavall te grire dhe trazoni serisht me lugen e drurit.

7
I kryer

Sherbeni orizin ne pjata pasi te gjithe perbersit te jene perzier mire me njeri tjerrin. Rizoto me kackavall eshte gati, mund te dekoroni pjatat me copa djathi te imeta siper, me piper, feta te imeta keprudhash tartufo ose me cfare te keni dehsire ju.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Portokalopita, torte me portokalle
mbas
Crumble me kumbulla te zeza
para
Portokalopita, torte me portokalle
mbas
Crumble me kumbulla te zeza