Background Image

Rizoto me djath kackavall

0 0
Rizoto me djath kackavall

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
400 gr Oriz
80 gr Gjalp
1 kokerr Qepe e bardhe
1 luge gjelle Vaj ulliri
1,5 l Leng mishi
100gr Djath Kackavall

Nutritional information

630
Kilokalori

Si te gatuajme rizoto me djath kackavall

Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme rizoto me djath kackavall ose djath parmigiano. Rizoto i pergatitur ne kete mneyre eshte baza e shume tipesh rizoto, si ai kerpudha ose me perime. Ne fund kjo recete eshte e dekoruar medisa feta te vogla djathi kackavall, nje gjethe borzilok e grire dhe disa feta te vogla tartufi. Mund te perdorim kete recete si recete baze edhe per te gatuar lloje te tjere rizotosh.

Por keto dekore jane me preferenc, ju mund te sperkatni siper me djath kackavall ose piper te zi dhe pjata eshte gati. Mund te konservoni rizoton ne frigorifer ne nje kupe hermetike per nje ose dy dite.

Rizoto me djath kackavall

(Visited 1 248 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Per te pergatitur rizoto me djath si fillim pastroni qepen dhe me pas e prisni ne copa te vogla dhe sa me shume te imta.

2
I kryer

Vendosni ne zjarr lengun e mishit qe te mari vale nderkohe qe do pergatisni rizoto. Nese nuk keni leng mishi mjafton te perdorni uji dhe te shtoni brenda nje kub koncentrate per leng mishi dhe e lini te ziej. Duhet te rregulloni lengun me kripe sipas deshires.

3
I kryer

Merni nje tigan te madh qe nuk ngjit shtoni gjysmen e gjalpit dhe ne momentin qe shkrin komplet shtoni qepen dhe vajin e ullirit. Lereni qepen ne zjarr derisa te humbasi vellimin por jo te mari ngjyre kafe.

4
I kryer

Shtoni orizin tek tigani dhe e trazoni per disa minuta derisa te skuqet pak. Merni nje garuzhde me leng mishi dhe e hidhni ne tigan, trazoni orizin me nje luge druri.

5
I kryer

Duhet te perseritni hedhjen e lengut te mishit tek orizi here pas here qe lengu thithet komplet nga orizi derisa orizi te kete zier.

6
I kryer

Ne momentin qe orizi ka zier e fikni zjarrin duke u siguruar qe te ket ngelur pak leng dhe mos te jete i that. Shtoni siper gjalpin qe kishit menjane, djathin kackavall te grire dhe trazoni serisht me lugen e drurit.

7
I kryer

Sherbeni orizin ne pjata pasi te gjithe perbersit te jene perzier mire me njeri tjerrin. Rizoto me kackavall eshte gati, mund te dekoroni pjatat me copa djathi te imeta siper, me piper, feta te imeta keprudhash tartufo ose me cfare te keni dehsire ju.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Portokalopita, torte me portokalle
para
Crumble me kumbulla te zeza
para
Portokalopita, torte me portokalle
para
Crumble me kumbulla te zeza
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here