Udhëzime
Sot do te shohim si te gatuajme rizoto me selino, nje recete vegjetariane dhe shume e shendeteshme. Selinoja i jep orizit nje ngjyre jeshile te bukur dhe pjates nje shije delikate. Per kete recete ju duhet oriz per pilaf si dhe dy dege selino e fresket. Tani mund ta gjeni ne shitje pasi eshte koha ne te cilen eshte gati!
Rizoto me selino
- KOHA E PERGATITJES: 10 min
- KOHA E PJEKJES: 25 min
- KOHA TOTALE: 35 min
- PORCIONE: 4-6
- VESHTIRESIA: E Lehte
- TIPI I RECETES: Pjate e pare
Perberesit:
- 400g oriz
- 2 dege selino te fresket
- 1 luge gjelle gjalp
- pak kripe
Udhezimet:
- Merni nje tenxhere qe nuk ngjit dhe e coni ne zjarr te mesem, shtoni gjalpin dhe prisni sa te shkrij; me pas shtoni orizin dhe e kaurdisni per disa minuta.
- Nderkohe qe orizi skuqet dalengadale, merni selinone e pastruar dhe e prisni ne copa te vogla dhe e shtoni ne mixer me gjysem gote uje.
- Punoni selinone ne mikser derisa te jete bere leng.
- Shtoni tek orizi lengun e selinose si dhe 0,75l uje dhe kripe sipas deshires.
- Trazojeni orizin disa here dhe shtoni uje nese eshte akoma i pa zier.
- Sherbeni rizoton me selino me pak djath te grire kackavall siper dhe pak piper te zi nese deshironi.