Udhëzime


Arancino me oriz, djath dhe proshuto
Koha e Pergatitjes: 25 min
Koha e Pjekjes: 20 min
Koha Totale: 45 min
Porcione: 4
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Antipast, Pjate e pare
PERBERESIT:
- 500g oriz
- 3 veze
- 50g djath te grire kaçkavall
- 30g gjalp
- 200g djath mocarela
- 100g proshuto
- 1l leng mishi
- buke te grire te thate
- kripe
- vaj luledielli
UDHEZIMET:
1. E hidhni lengun e mishit ne nje tenxhere dhe ne momentin qe fillon te zjeje shtoni orizin. E zjeni orizin derisa lengu te kete avulluar plotesisht dhe e trasferoni ne nje tas. Shtoni djathin e grire kaçkavall, gjalpin dhe 2 veze te rrahura. I trazoni mire te gjithe keta perberes dhe i lini te ftohen.
2. Kur perzjerja me oriz te jete ftohur plotesisht, hidhni ne pellembe te dores nje luge oriz, formoni nje hapsire te vogel ne qender dhe vendosni ne te pak djath mocarel dhe proshute te prere ne kubike te vegjel.
3. E mbuloni kete mase me nje luge tjeter orizi dhe i jepni formen e nje topi ne madhesi sa nje portokalle e vogel. Vazhdoni keshtu me te gjithe perberjen qe ka ngelur dhe si perfundim, i zhysni arancinit tek veza e rrahur dhe me pas tek buka e grire.
4. I skuqni arancinit ne nje tigan me vaj te nxehte, i ktheni here pas here qe te marrin skuqje uniforme ngjyre portokalli, i kulloni mbi letra kuzhine qe tu eliminohet vaji i tepert dhe i sherbeni arancinit te ngrohta.