Background Image

Qofte me mish te grire dhe patate

1 0
Qofte me mish te grire dhe patate

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Nje recete e thjeshte dhe e mire eshte receta per qofte me mish te grire dhe patate te ziera. Qoftet mund ti perdorni si pjate te dyte te shoqeruara me sallate jeshile ose me domate. Por ju mund ti sherbeni edhe te zhytura ne salce me domate. Nje here tjeter do te shohim edhe kete recete. Kete recete ju mund ta perdorni edhe si antipaste kur keni miq.

si-te-gatuajme-qofte-me-patate

 

Qofte me mish te grire dhe patate

Koha e Pergatitjes: 15 min
Koha e Pjekjes: 45 min
Koha Totale: 1 ore
Porcione: 16 qofte
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e dyte
PERBERESIT:

  • 4 patate te mesme
  • 500gr mish i grire vici
  • 2 veze
  • nje dege majdanoz i fresket
  • 1 qepe
  • 2 thelpinj hudher
  • piper i zi
  • 1 filxhan kafeje buke e grire
  • 1 filxhan kafeje miell
  • kripe
  • vaj luledielli

UDHEZIMET:

1. Si fillim vendosni ne nje tenxhere me uje te kriposur 4 patet qe te ziejne. Kur te kene zier plotesisht dhe te jene ftohur, u hiqni lekuren patateve dhe i shtypni me nje pirun.

2. Ne nje tigan me pak vaj lule dielli skuqni qepen te cilen e keni pastruar pak me pare dhe e keni prere ne kubike te vegjel. Kur qepa te ket humbur vellimin e hiqni dhe e lini te ftohet.

3. Merni nje tas dhe hidhni mishin e gire dhe patatet e shtypura, i perzieni mire dhe me pas shtoni qepen e grire dhe e trazoni perberjen edhe nje here.

4. Shtoni tek tasi, majadonizin e grie imet, hudhrat e pastruara dhe te grira imet, piper te zi sipas dehsires, kripe sipas deshires dhe ne fund shtoni ne fund dy vezet dhe perzieni masen me dore qe te gjithe perberesit te jene perizer mire me njeri tjetrin. Nese masa eshte shume e lengeshme shtoni pak buke te grire.

5. Vendosni nje tigan qe nuk ngjit ne zjarr dhe hidhni vaj luledjelli deri sa te harri lartesine gati 1 cm.

6. Nderkohe qe vaji nxehet formoni me dore topa me madhesi sa nje kokerr mandarine dhe me pas i shtypni me dore per te formuar qoftet. I kaloni qoftet ne nje pajte ku me pare keni hedhur miellin dhe tek nje pjate tjeter ku me pare keni hedhur buken e grire dhe me pas i shtoni ne tigan. Kjo i ben qoftet me krokante ne siperfaqe.

7. I skuqni qoftet ne zjarr mesatar gati 4 min ne c’do ane. Qoftet me mish te grire dhe patate jane gati kur siperfaqa merr nje ngjyre te bukur te kuqerremte.

(Visited 1 099 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Arancino me oriz
para
Torte me bollgur dhe cokollate
para
Arancino me oriz
para
Torte me bollgur dhe cokollate

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here