Përbërsit
-
100gr Cokollate me qumesht
-
50gr Gjalp
-
50gr Sheqer kaf
-
2 kokrra Veze
-
100 gr niseshte misri Niseshte
-
2 kokrra dhe 140gr brum portokalleje Portokalle
-
Udhëzime
Sot do te shohim si te gatuajme cupcake me cokollate dhe portokalle. Tani jemi ne stinen e duhur te portokalleve te cilat jane plot me vitamina A, B e C. Portokallet bejne shume mire per kockat. Nese akoma nuk e dini cfare do te thote cupcake tashme nuk do te keni me dyshime: Cupcake ose Kek ne kupe eshte thjesht nje torte e vogel per nje person. Imagjinoni nje kek te vogel te pjekur ne nje kupe porcelani per nje person dhe me pas i dekoruar siper me krem, cokollate, therrime cokollate, biskote etj ose i thjeshte (pa asnje dekorsiper). Ne kete rast ne do te shohim si pergatiten cupcake te pjekur ne kupa portokalleje, do te perdorim lekurat e portokalleve si ene.
Cupcake me cokollate dhe portokalle
Hapat
1
I kryer
|
Ndizni furrin ne 180°C. Merni nje tenxhere me uje dhe e vendosni ne nxehet, me pas merni nje tenxhere me te vogel dhe e xhysni deri ne mes tek tenxherja me uje hidhni brenda gjalpin me cokollaten. Trazoni dhe i lini te shkrine deri sa te behet nje krem uniform. |
2
I kryer
|
Fikni zjarrin dhe shtoni tek tenxherja me cokollaten e shkrire, sheqerin dhe trazoini serisht. Me pas shtoni vezet ashtu sic jane nje e nga nje dhe trazoni masen. |
3
I kryer
|
Ne fund shtoni niseshtene dhe trazoni kremin e cokollates deri sa te keni formuar nje mas homogjene. |
4
I kryer
|
Ndani dy portokallet ne mes dhe me ndihmen e nje thike i nxirrni thelat e portokalles pa e prishur lekuren e cila na duhet si kupe per te pjekur capcuke. Merni thelat e portokalles i shtrydhni pak dhe me brumin e portokalles qe ngelet e prisni imet dhe e hidhni tek masa me cokollate qe pergatitet me pare. Trazoni masen e cupcake qe pergatitet dhe jeni gati per pjekje. |
5
I kryer
|