Pure me patate

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

1 kg Patate
300ml Qumesht
100gr Gjalp
sipas deshires Kripe
sipas deshires Arremyshk

Te dhena ushqyese

88
Kalori per 100gr

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pure me patate

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhine:

Perberesit

Udhezime

Ne kete recete do te shohim si te pergatisim pure me pate dhe qumesht. Pureja me patate perdoret pothujse ne te gjithe boten, pergatitet shume thjesht per tu pergatitur dhe mund te shoqeroje si mishin ashtu dhe peshkun. Mund ta perdorim si ganytire per pjatat e dyta. Per te pergatitur nje pure sa me te shijshme duhet te perdorni patatet qe brenda kane ngjyre te verdhe (por jo patatet e reja pasi leshojne shume uje), ose patatet e kuqe. Pureja me patate mund te pergatitet edhe nje dite me pare dhe te konservohet ne frigorifer ( jo ne freezer) dhe  kur ta perdorni i shtoni pak qumesht para se ta ngrohni. Le te shohim me poshte se si te gatuajme pure me patate.

Pure me patate dhe qumesht

 

Loading...

Hapat

1
I kryer

I lani mire patatat me uje te rrjedhshem dhe i zjeni ne uje me kripe per rreth 45 minuta, koha varet nga madhesia e patateve. Per te kuptuar nese kane zjere apo jo i shponi me nje pirun. Nese piruni hyn kollaj ateher patatet jane gati.

2
I kryer

Pasi patatet te kene zjere, i vendosni ne nje kullejse dhe filloni ti qeroni sa jane akoma te nxehta. I prisni ne copa te vogla dhe i kaloni ne shtypesen e patateve. Nese nuk e keni nje te tille i shtypni mire me nje luge dhe pirun. I kaloni shume here ne shtypse te patateve ose edhe nese i shtypi me dore e perseritni procesin 2-3 here qe pureja te dali sa me homogjene dhe jo me kokerra.

3
I kryer

E trasferoni masen e pergatitur me pare ne nje tenxhere te thelle ne zjarr te ulet dhe shtoni pak nga pak qumeshtin qe e keni nxehur me pare dhe trazoni vazhdimisht derisa te krijohet nje pure homogjene.

4
I kryer

Ne fund rregulloni me kripe dhe shtoni gjalpin ne copa te vogla dhe e trazoni masen derisa gjalpi te kete shkrire plotesisht duke trazuar here pas here. Pureja me patate eshte gati, e hiqni nga zjarri dhe e sherbeni duke e sperkatur me pake arremyshk te grire nese u pelqen si shija.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende