Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Pure me patate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Patate
300ml Qumesht
100gr Gjalp
sipas deshires Kripe
sipas deshires Arremyshk

Nutritional information

88
Kalori per 100gr

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pure me patate

Features:
  • Vegjetarian
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim pure me pate dhe qumesht. Pureja me patate perdoret pothujse ne te gjithe boten, pergatitet shume thjesht per tu pergatitur dhe mund te shoqeroje si mishin ashtu dhe peshkun. Mund ta perdorim si ganytire per pjatat e dyta. Per te pergatitur nje pure sa me te shijshme duhet te perdorni patatet qe brenda kane ngjyre te verdhe (por jo patatet e reja pasi leshojne shume uje), ose patatet e kuqe. Pureja me patate mund te pergatitet edhe nje dite me pare dhe te konservohet ne frigorifer ( jo ne freezer) dhe  kur ta perdorni i shtoni pak qumesht para se ta ngrohni. Le te shohim me poshte se si te gatuajme pure me patate.

Pure me patate dhe qumesht

PROVONI CDO MUAJ KUTINE SURPRIZE ME SHIJE TE NDRYSHME!

 

Steps

1
Done

I lani mire patatat me uje te rrjedhshem dhe i zjeni ne uje me kripe per rreth 45 minuta, koha varet nga madhesia e patateve. Per te kuptuar nese kane zjere apo jo i shponi me nje pirun. Nese piruni hyn kollaj ateher patatet jane gati.

2
Done

Pasi patatet te kene zjere, i vendosni ne nje kullejse dhe filloni ti qeroni sa jane akoma te nxehta. I prisni ne copa te vogla dhe i kaloni ne shtypesen e patateve. Nese nuk e keni nje te tille i shtypni mire me nje luge dhe pirun. I kaloni shume here ne shtypse te patateve ose edhe nese i shtypi me dore e perseritni procesin 2-3 here qe pureja te dali sa me homogjene dhe jo me kokerra.

3
Done

E trasferoni masen e pergatitur me pare ne nje tenxhere te thelle ne zjarr te ulet dhe shtoni pak nga pak qumeshtin qe e keni nxehur me pare dhe trazoni vazhdimisht derisa te krijohet nje pure homogjene.

4
Done

Ne fund rregulloni me kripe dhe shtoni gjalpin ne copa te vogla dhe e trazoni masen derisa gjalpi te kete shkrire plotesisht duke trazuar here pas here. Pureja me patate eshte gati, e hiqni nga zjarri dhe e sherbeni duke e sperkatur me pake arremyshk te grire nese u pelqen si shija.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Biskota me recel pjeshke dhe manaferre
next
Spinaq i skuqur
previous
Biskota me recel pjeshke dhe manaferre
next
Spinaq i skuqur

Add Your Comment