Përbërsit
-
2 Peshk koce
-
2 thelpinj Hudher
-
6 kokrra Domate qershi
-
1 dege Rozmarine
-
1 dege e fresket Majdanoz
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
-
nje maj luge Kripe
-
nje mollez gishtash Piper i zi
-
1 kokerr Limon
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme peshk me leter alumini ne furre. Per kete lloj recete mund te perdorni ose peshk koce ose peshk levrek dhe te ndiqni hapat e recetes me poshte. Kjo menyre gatimi ben te mundur mbajtjen e aromave dhe te shijes delikate te peshkut. Pas pjekjes peshku mund te sperkatet me nje salce te pergatitur me 2 luge vaj ulliri, disa pika lengu limoni te fresket dhe nje maje gishtash me kripe e pier te zi. Me poshte receta e plote e peshkut koce te pjekur brenda leteres alumin.
Hapat
1
I kryer
|
|
2
I kryer
|
Ndizni furren dhe e lini te nzehet ne 180°C |
3
I kryer
|
Merni letern e aluminit dhe prisni dy pjese pak a shume dy katrore ne te cilen eshte e mundur te vendosni secilin peshk dhe me pas ti mbyllni. |
4
I kryer
|
Pergatisni mbushjen e peshkut, merni limonin dhe pasi e keni pastruar lekuren e prisni feta te holla te rrumbullakta, po ashtu prisni domatet qershi ne dy pjese, grini majadanozin te imet, therrmoni degen e rozamrines me duar. Pastroni hudhren dhe e grini imet. |
5
I kryer
|
Merni peshqit dhe pasi ta keni sistemuar mbi letrat e aluminit u mbushni barkun me dy feta limon, pak rozmarine te grire si dhe majdanoz, pak kripe e pier te zi, pak hudher te grire. |
6
I kryer
|
Dekorni siper peshkun me majdanoz, rozmarine, kripe e piper, shtoni domatet e grira (3 kokrra per cdo peshk) dhe ne fund shtoni nje luge vaj ulliri. |
7
I kryer
|
Mbyllni letren e aluminit por pa e ngjeshur peshkun... lini pak hapsire bosh mbi peshkun ne menyre qe te piqet dhe te krijohet lengu duke u perzier edhe me shiet e perbersve te tjere. Vendosni cdo pesh me leter alumini ne furre te piqet per gati 30minuta. |
8
I kryer
|
Sherbeni peshkun duke e vendosur me gjithe letren alumin mbi pjate dhe me pas e hapni siper letren qe te duket peshku bashke me lengun. |