Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Peshk me leter alumini ne furre

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Peshk koce
2 thelpinj Hudher
6 kokrra Domate qershi
1 dege Rozmarine
1 dege e fresket Majdanoz
2 luge gjelle Vaj ulliri
nje maj luge Kripe
nje mollez gishtash Piper i zi
1 kokerr Limon

Nutritional information

300Kcal
Kilokalori

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Peshk me leter alumini ne furre

Peshk koce me nje shije delikate dhe arome deti

Features:
    Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Ne kete recete do te shohim si te gatuajme peshk me leter alumini ne furre. Per kete lloj recete mund te perdorni ose peshk koce ose peshk levrek dhe te ndiqni hapat e recetes me poshte. Kjo menyre gatimi ben te mundur mbajtjen e aromave dhe te shijes delikate te peshkut. Pas pjekjes peshku mund te sperkatet me nje salce te pergatitur me 2 luge vaj ulliri, disa pika lengu limoni te fresket dhe nje maje gishtash me kripe e pier te zi.  Me poshte receta e plote e peshkut koce te pjekur brenda leteres alumin.

    Loading...

     

    Steps

    1
    Done

    Si fillim lani mire peshqit duke u pastruar dhe shplare mire barku si dhe luspat. I lini me gjithe koke. Lani edhe domatet dhe degen e majdanozit.

    2
    Done

    Ndizni furren dhe e lini te nzehet ne 180°C

    3
    Done

    Merni letern e aluminit dhe prisni dy pjese pak a shume dy katrore ne te cilen eshte e mundur te vendosni secilin peshk dhe me pas ti mbyllni.

    4
    Done

    Pergatisni mbushjen e peshkut, merni limonin dhe pasi e keni pastruar lekuren e prisni feta te holla te rrumbullakta, po ashtu prisni domatet qershi ne dy pjese, grini majadanozin te imet, therrmoni degen e rozamrines me duar. Pastroni hudhren dhe e grini imet.

    5
    Done

    Merni peshqit dhe pasi ta keni sistemuar mbi letrat e aluminit u mbushni barkun me dy feta limon, pak rozmarine te grire si dhe majdanoz, pak kripe e pier te zi, pak hudher te grire.

    6
    Done

    Dekorni siper peshkun me majdanoz, rozmarine, kripe e piper, shtoni domatet e grira (3 kokrra per cdo peshk) dhe ne fund shtoni nje luge vaj ulliri.

    7
    Done

    Mbyllni letren e aluminit por pa e ngjeshur peshkun... lini pak hapsire bosh mbi peshkun ne menyre qe te piqet dhe te krijohet lengu duke u perzier edhe me shiet e perbersve te tjere. Vendosni cdo pesh me leter alumini ne furre te piqet per gati 30minuta.

    8
    Done

    Sherbeni peshkun duke e vendosur me gjithe letren alumin mbi pjate dhe me pas e hapni siper letren qe te duket peshku bashke me lengun.

    Si Te Gatuajme

    -Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Limoncello me limona te fresket
    next
    Krem Katalana – Crema Catalana
    previous
    Limoncello me limona te fresket
    next
    Krem Katalana – Crema Catalana