Udhëzime
Sot do te shohim nje recete shume delikate te pergatitur me bizele dhe karkalec deti. Me kete recete do te keni nje pjate te shijeshme dhe me pak kalori. Le te shohim si te gatuajme bizele me karkaleca.
Bizele me karkaleca
PERBERESIT:
- 500gr karkaleca
- 1kg bizele
- 0,5 l salce domate
- 2-3 karrota
- vaj ulliri
- kripe
- piper te zi
UDHEZIMET:
- Merni karkalecat dhe i pastroni nga lekura, i shplani dhe i vendosni ne nje kullenjse.
- Pastroni bizelet nese jane te fresketa, ose i kulloni ato nese jane ne kuti te konservuara.
- Lani dhe pastroni karrotat nga bishti dhe i prisni ne copa sipas deshires tuaj.
- Merni nje tigan te thelle dhe qe nuk ngjit, e vendosni ne zjarr dhe shtoni ne te 2 luge gjele vaj ulliri.
- Pasi vaji te jet ngrohur pak shtoni salcen e domates dhe e lini te skuqet mire deri sa ti avulloj uji i tepert dhe ne fund shtoni karrotat.
- Shtoni tek salca edhe bizlet dhe i trazoni bashke, shtoni nje gote me uje, rreguloni me kripe dhe i lini te ziejne ne zjarr te mesem.
- Kur bizelet te kene zier shtoni ne fund fare per vetem 4-5 minuta karkalecat te cilet nuk kan nevoj per shume pjekje.
- Perzieni mire gjellen me bizele, shtoni edhe nje fill vaj ulliri te fresket siper dhe pak piper dhe e sherbeni pjaten te ngrohte.
(Visited 71 times, 1 visits today)