Udhëzime
Kjo recete eshte tipike e zones Toscana ne Itali. Kjo nuk eshte receta klasike e petullave qe bejme ne shqiperi por eshte e ngjashme me receten e brumit te bukes, petulla toskane eshte nga shija si buka dhe jo elastike. Personalisht preferoj kete tip petullash pasi shoqerohet shume mire me proshuta, sallam edhe djath.

Petulla toskane
Perberesit:
- 300 gr miell i tipit 00
- 30 gr maja birre
- uje
- kripe sipas deshires
- vaj luledjelli
Udhezimet:
- Merni majane e birres dhe e shkrini ne gjysem gote uje te vaket dhe shtoni pake kripe.
- Merni miellin dhe e coni ne nje siperfaqe te lemuar, edhe direkt mbi tavoline te pastruar mire.
- Filloni te perzieni miellin me ujin me maja, ne qofte se ky uje nuk mjafton shtoni edhe pake uje per te arritur nje permase te bute.
- Beni brumin top edhe e coni ne nje tas te sperkatur me miell me pare (ne kete menyre brumi nuk do ngjitet me enen)
- Mbuloni brumin me nje pecete te paster dhe e lini te shplodhet per nje ore.
- Kur brumi te kete dyfishuar vellimin e merni dhe punoni perseri, me pas e shtroni dhe e beni pete te larte rreth gjysem cm me nje pec.
- E prisni peten ne kube edhe i hidhni te skuqen ne vaje shume te nxehte.
- Kur ti hiqni na zjarri i sperkateni me pake kripe.
- Shoqeroni petullat me proshute, sallam edhe djath.
(Visited 128 times, 1 visits today)