Background Image

Petulla toskane

0 0
Petulla toskane

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Kjo recete eshte tipike e zones Toscana ne Itali. Kjo nuk eshte receta klasike e petullave qe bejme ne shqiperi por eshte e ngjashme me receten e brumit te bukes, petulla toskane eshte nga shija si buka dhe jo elastike. Personalisht preferoj kete tip petullash pasi shoqerohet shume mire me proshuta, sallam edhe djath.

Si te gatuajme petulla
Si te gatuajme petulla

Petulla toskane

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: antipaste

Perberesit:

  • 300 gr miell i tipit 00
  • 30 gr maja birre
  • uje
  • kripe sipas deshires
  • vaj luledjelli

Udhezimet:

  1. Merni majane e birres dhe e shkrini ne gjysem gote uje te vaket dhe shtoni pake kripe.
  2. Merni miellin dhe e coni ne nje siperfaqe te lemuar, edhe direkt mbi tavoline te pastruar mire.
  3. Filloni te perzieni miellin me ujin me maja, ne qofte se ky uje nuk mjafton shtoni edhe pake uje per te arritur nje permase te bute.
  4. Beni brumin top edhe e coni ne nje tas te sperkatur me miell me pare (ne kete menyre brumi nuk do ngjitet me enen)
  5. Mbuloni brumin me nje pecete te paster dhe e lini te shplodhet per nje ore.
  6. Kur brumi te kete dyfishuar vellimin e merni dhe punoni perseri, me pas e shtroni dhe e beni pete te larte rreth gjysem cm me nje pec.
  7. E prisni peten ne kube edhe i hidhni te skuqen ne vaje shume te nxehte.
  8. Kur ti hiqni na zjarri i sperkateni me pake kripe.
  9. Shoqeroni petullat me proshute, sallam edhe djath.
(Visited 373 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Sultjash
para
Lulelaker ne furre
para
Sultjash
para
Lulelaker ne furre

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here