Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Sultjash

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sultjash

Directions

Share
PROVONI CDO MUAJ KUTINE SURPRIZE ME SHIJE TE NDRYSHME!

Mbas pushimeve ne spanje vura re se nje nga embelsirat qe shifje shpesh ne tavolina ishte sultajshi qe atje quhej arroz con leche (oriz me qumesht). Kjo recete ka prejardhje arabe dhe per kete arsye e gjejme edhe ne Spanje. Embelsira preferohej si ne mengjes po ashtu edhe ne darke. Sherbehej gjithmone e ftohte.

Si te gatuajme sultjash
Si te gatuajme sultjash

Sultjash

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Embelsire

Perberesit:

  • 200gr oriz
  • 100gr sheqer
  • 1l qumesht
  • 1l uje
  • 1cm kanelle
  • Lekure te nje limoni
  • pak vanilie
  • pak kanelle pluhur
  • 50gr qumesht te kondensuar

Udhezimet:

  1. Si fillim merni orizin dhe e coni te ziej me ujin dhe shtoni copen e kanelles dhe lekuren e limonit te prere si spirale.
  2. Ne gjysem te zjerjes shtoni qumeshtin, pake vanilje pluhur dhe sheqerin.
  3. Perziheni me nje luge druri per 30min deri sa te arrij te behet si nje mase e bute dhe kremoze.
  4. Hiqni copen e kanelles dhe lekuren e limonit nga ena, shtoni qumeshtin e kondensuar dhe e perzieni per 5 min.
  5. Hidhni sultjashin ne kupa te vogla dhe e sperkateni me kanelle pluhur.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kunguj ne furre
next
Petulla toskane
previous
Kunguj ne furre
next
Petulla toskane

One Comment Hide Comments

Add Your Comment