Përbërsit
-
500 gr Spinaq
-
2 Portokalle
-
sipas deshires Kripe
-
4 luge gjelle Vaj ulliri
Udhëzime
Kur deshironi te pergatisni sallate me spinaq duhet te siguroheni qe te keni zgjedhur spinaqin e fresket dhe me flete te vogla. Sa me te vogla te jene gjethet e spinaqit aq me mire do te dali sallata pasi do kete shije pak me te embel. Fletet e spinaqit duhet te jene te fresketa dhe te vogla jo vetem per shijen e mire por edhe per te siguruar nje sallate delikate e cila konsumohet ashtu sic eshte (pa perdorur fare flaken). Ne kete recete do te shohim si te gatuajme sallate me spinaq dhe portokalle te cilet jane perberesit kryesor.
Si te gatuajme sallate me spinaq
Hapat
1
I kryer
10 min
|
|
2
I kryer
|
Nderkohe qe spinaqi kullon pastroni portokallet nga lekura dhe me pas i ndani thelpinjte njeri nga tjetri. Disa nga thelpinjte i nadni ne dysh qe te dali lengu te cilin do e perdorni per sallaten me spinaq. |
3
I kryer
15 min
|
Merni nje tas dhe hidhni brenda spinaqin e kulluar, shtoni thelpinjte e portokalles, disa nga thelpinjte i shtrydhni brenda. Rregulloni me kripe dhe me pas shtoni vajin e ullirit. Trazoni mire dhe e sherbeni ne 4 pjata. |