Përbërsit
-
100gr Djath Kackavall
-
1 gote rakie Qumesht
-
300gr (sallate jeshile) Sallate
-
200gr Rukola
-
100gr (domate qershi) Domate
-
1 luge kafeje Uthull balsamike
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim sallate e cila sherbehet ne kupa te pergatitura me djath kackavall te shkrire. E vetmja veshtiresi e kesaj recete eshte pergatitja e shportave me djath kackavall, restua eshte nje sallate e thjeshte dhe qe pergatitet ne pake minuta. Si fillim duhet te pergatisni shportat e djathit dhe me pas te merreni me sallaten.

Sallate ne shporta djathi
Hapat
|
1
I kryer
|
Merni nje tigan qe nuk ngjit (antiaderent) dhe shtoni djathin kackavall te prere ne copa dhe qumeshtin i cili e ndihmon djathin te shkrij. |
|
2
I kryer
|
Kur djathi te kete shkrire plotesisht e ndani ne 4 pjese dhe e hapni per pake sekonda ne pjata te sheshta duke krijuar pete te vogela si krepat. |
|
3
I kryer
|
Kur djathi te filloj te ngrij e vendosni peten e vogel te djathit mbi nje tas te vogel te permbysur qe te marri formen perfundimtare te tasit te permbysur (si nje shporte). |
|
4
I kryer
|
Kur te keni mbaruar te beni shportat merni sallaten, rukolan dhe domatet qershi dhe beni sallaten. Sallaten dhe rukolan pasi i keni lare e ndani ne pjese te medhaja duke i stakuar copat me dore dhe jo me thike. |
|
5
I kryer
|
Domatet qershi i prisni ne dy pjese dhe i shotni tek sallata dhe me pas shtoni kripen sipas deshires, vajin e ullirit dhe uthullen balsamike. |
|
6
I kryer
|










