Background Image

Pastico me djath te bardhe dhe qumesht

0 0
Pastico me djath te bardhe dhe qumesht

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Udhëzime

Shpërnda

Kjo recete eshte e mamit tim edhe nuk ka njeri mos ta pelqej 🙂 Me kujton femijrine, sidomos dreken mbasi kthehesha nga shkolla. Ndonjehere me pelqente edhe vetem te haja makaronat me djath dhe veze pa u futur akoma per tu pjekur furre fare. Megjithate kjo eshte nje histori tjeter keshtu qe le te shohim si te gatuajme pastico me djath te bardhe.

Ne qofte se doni qe pjesa e siperme e pasticios te jete e bute mjafton qe para se ta vendosni ne furre ta mbuoni me salce beshamel. Gjeni receten ketu:Receta per beshamel

 

Pasticio me djath te bardhe
Pasticio me djath te bardhe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasticio me djath te bardhe dhe qumesht

 


Pastico

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4-5
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Pjate e pare

Perberesit:

  • 500gr makarona spageti
  • 200gr djath i bardhe
  • 150gr beshamel
  • 1/2 l qumesht
  • 3 veze
  • pak kripe
  • pak gjalpe

Udhezimet:

  1. Si fillim merni nje tenxhere me uje, shtoni pak kripe, dhe e coni te ziej dhe me pas ndizni furrin qe te ngrohet ne 180°.
  2. Coni makaronat spageti te ziejne por me pak minuta sesa eshte e shkruar ne paketen e tyre pasi pjesa tjeter do te piqet ne furre(Psh. ne qofte se spagetit duan 15 min per te qene gati ju mund ti lini te zjejne vetem 9 min).
  3. Nderkohe qe spagetit ziejne merni djathin e bardhe dhe e thermoni me pirun ose me rende te madhe.
  4. Rrihni vezet ne nje ene plastike, shtoni djathin dhe qumeshtin dhe i perzieni se bashku.
  5. Kulloni makaronat dhe shtoni pak gjalp qe te mos ngjiten, nderkohe coni ne furre taven me pake gjalpe qe te shkrij per 1 min dhe e perhapni gjalpin ne gjithe siperfaqen e taves.
  6. Perzieni makaronat me vezet, djathin dhe qumeshtin dhe i coni ne furre.
  7. Shtoni siper ne qofte se deshironi salcen beshamel dhe e coni taven ne furre te piqet per 30min.
(Visited 3 141 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Harapash
para
Salce kosi
para
Harapash
para
Salce kosi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here