Udhëzime
Sot do te mesojme si te gatuajme supe me perime. Kjo recete permban perberes te stines se dimrit dhe eshte supe qe ne pergjithesi perdoret ne ditet e ftoheta.

Supe me perime te stines
Perberesit:
- 1 qepe e vogel
- 1 karrote
- 1 kungull
- 1 patate
- 100 gr fasule gjysem te ziera
- 100 gr bizele (ne kuti)
- 1 presh (vetem pjesa e bardhe)
- 100 gr lulelaker
- nje kercell majdanoz
- 1 dado per leng supe
- majdanoz
- vaj ulliri
- kripe
- piper i zi
- nje thelpi hudher
- djath kackavall i grire
Udhezimet:
- Merni qepen, karroten, hudheren dhe majdanozin dhe pasi ti keni pastruar i prisni ne kubik te vegjel.
- Ne nje tenxhere qe nuk ngjit shtoni vajin e ullirit dhe kaurdisni qepen, hudheren, karroten dhe majadanozin.
- Kur perimet te kene humbur vellimin shtoni te gjitha perimet e tjera te lara dhe te prera ne cope te vogela.
- I lini dy minuta bashke me qepen duke i trazuar dhe me pas shtoni ujin deri sa te mbuloni perimet dhe shtoni dadon per leng supe dhe pak kripe sipas deshires.
- Mbuloni tenxheren me kapak dhe lini perimet te zjejne per gati 50 min ne flake te mesme.
- Ne fund shtoni pak majdanoz te grire dhe pak vaj ulliri.
- Sherbeni supen ne kupa dhe siper sperkateni me djath te grire dhe pak piper te grire ne qofte se deshironi.
(Visited 512 times, 1 visits today)










