Udhëzime
Makarona me kallamar, kunguj dhe domate qershi
- Koha e Pergatitjes: 20 min
- Koha e Pjekjes: 20 min
- Koha Totale: 40 min
- Porcione: 4
- Veshtiresia: E lehte
- Tipi i Recetes: Pjate e Pare
Perberesit:
- 400g makarona
- 500g kallamaare te pastruar
- 2 kunguj te gjate
- 20 kokrra domate qershi
- 2 thelpinj hudher
- 4-5 luge gjelle vaj ulliri
- gjysem gote vere te bardhe ( me preference )
- majdanoz te fresket
- kripe dhe piper
Udhezimet:
1. Vendosni ne zjarr mesatar nje tigan te madh qe nuk ngjit, shtoni vajin e ullirit dhe hudhrat e shtypura, te paqeruara. I lini hudhrat per 1-2 minuta te skuqen sa te aromatizojne vajin dhe i eliminoni.
2. Hidhni kallamaret e pastruar dhe te prere ne unaza, i kaurdisni per pak minuta, shtoni veren e bardhe, e lini te avulloje dhe pastaj ulni flaken.
3. Lani, pastroni kungujt dhe domatet. I prisni per se gjati, ne fillim shtoni kungujt, i kaurdisni per 3-4 minuta dhe pastaj shtoni domatet e prera ne kubike. Sperkatni me kripe dhe pak piper, i trazoni me kujdes dhe i lini te zjejne per pak minuta.
4. Nderkohe zjeni makaronat ne uje te nxehte me kripe, i kulloni dhe i shtoni tek tigani me ku pergatitet kallamaret, ngrini flaken dhe i perzjeni te gjitha se bashku per 2 minuta.
5. I hiqni nga zjarri, sperkatini me pak majdanoz te fresket te grire holle dhe i sherbeni menjehere.