Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Kunguj te mbushur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kunguj te mbushur

Directions

Share
PROVONI CDO MUAJ KUTINE SURPRIZE ME SHIJE TE NDRYSHME!

Kjo recete eshte vegjetarjane dhe mund te klasifikohet ne recetat pranverore dhe verore. Ka pake kalori dhe nuk do shume kohe per tu pergatitur. Kjo eshte edhe nje recete vegjetariane. Le te shohim ateher si te pergatisim kunguj te mbushur.

Si te gatuajme kunguj te mbushur.
Si te gatuajme kunguj te mbushur.

Kunguj te mbushur

  • Koha e Pergatitjes:
  • Koha e Pjekjes:
  • Koha Totale:
  • Porcione: 4
  • Veshtiresia: E Lehte
  • Tipi i Recetes: Antipaste

Perberesit:

  • 8-10 kunguj
  • nje grusht djathe i grire
  • dy grushta buke te grire
  • gjysem panine te njomur ne qumesht
  • 200 gr gjize pa kripe
  • 4 veze
  • gjethe rigoni te fresket
  • 1 ose 2 thelpinj hudher
  • vaj ulliri
  • kripe dhe piper sipas deshires

Udhezimet:

  1. Lani kungujt dhe i prisni ne dy pjese per se gjati.
  2. Coni nje ene me uje e kripe te zjej dhe hidhni brenda kungujt te zjejne per 10 min, me pas i hiqni dhe i shplani me uje te ftohte.
  3. Merni nje luge dhe hiqni pjesen e brendeshme te kungujve e cila do dueht per te pergatitur mbushjen.
  4. Shtrydhni pjesen e brendeshme te kungujve qe te humbasi ujin e tepert dhe e grini dhe e lini menjane.
  5. Merni djathin e grire dhe e perzieni me buken grire ne nje ene plastike te thelle, me pas shtoni gjethet e rigonit te prera holle te perziera bashke me hudheren e prere imet.
  6. Me pas shtoni 4 vezet dhe pjesen e brendeshme te kungujve dhe trazoni te gjitha gjerat se bashku.
  7. Merni gjizen dhe gjysmen e panines te lagur me qumesht dhe i shtoni tek pergatitja, shtoni kripen dhe piperin dhe trazoni perseri duke formuar keshtu mbushjen e kungujve.
  8. Merni nje tepsi e lyeni me vaj ulliri dhe rreshtoni kungujt, me pas merni nje qeske te vogel i prisni cepin dhe e mbushni me permbajtjen e kungullit dhe filloni ti mbushni kungujt nje e nga nje duke e shtrydhur qesken.
  9. Kur te mbaroni shtoni nje filxhan kafeje uje tek tava dhe e coni te piqet ne furre per 60min ne 180°.
  10. Sherbeni kungujt e mbushur te ftohte ose te ngrohte.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Embelsire me shalqi dhe kos
next
Torte me cokollate te shkrire
previous
Embelsire me shalqi dhe kos
next
Torte me cokollate te shkrire

Add Your Comment