Udhëzime

Kallamare te mbushur me buke te grire
- KOHA E PERGATITJES: 50 min
- KOHA E PJEKJES: 30 min
- KOHA TOTALE: 1 ore 20 min
- PORCIONE: 4
- VESHTIRESIA: mesatare
- TIPI I RECETES: Pjate e dyte
Perberesit:
- 8 kallamare
- 1 thelpi hudher
- 100g buke te grire
- 1 luge kaperi
- 1 tufe majdanoz te fresket
- vere te bardhe ( me preference )
- vaj ulliri
- kripe
- piper
Udhezimet:
1. Merrni kallamaret e pastruar, u prisni tentakujt dhe krahet e vogla dhe i grini imet, me pas i skuqni ne tigan me pak vaj ulliri per rreth 10 minuta. I trasferoni ne nje tas.
2. Ne te njejtin tigan skuqni buken e grire me pak vaj ulliri dhe pasi ka mare ngyre te embel kafe e hidhni ne nje tas dhe e lini te ftohet.
3. E grini imet majdanozin e lare mire, se bashku me kaperit dhe hudhren, e shtoni kete perberje tek tasi me tentakujt e skuqur pak me pare, shtoni buken e grire te skuqur dhe i trazoni mire me nje luge. I sperkatni me kripe dhe pak piper.
4. Me ndihmen e nje luge te vogel filloni dhe i mbushni kallamaret me perzjerjen qe sapo pergatitet. I mbyllni me kruajtese dhembesh dhe i trasferoni ne nje tepsi furri.
5. I sperkatni me vaj ulliri dhe pak kripe dhe i vendosni ne furren e nxehur me pare ne 200° C per rreth 20 min. Nga mezi i pjekjes, shtoni veren e bardhe dhe e lini te avulloje.
6. I hiqni kallamaret e mbushur nga furri. i njomni me lengun e tyre te pjekjes, sperkatini me pak buke te grire dhe pak vaj ulliri dhe i rivendosni ne furre me 5 minuta, ose derisa te kene mare nje skuqje te lehte.
7. I hiqni nga furri, i lini te ftohen pak minuta dhe i sherbeni te prera ne feta me nje sallate te fresket nese deshironi.









