Udhëzime
Rizoto me bizele, kallamar dhe kungull
- Koha e Pergatitjes: 20 min
- Koha e Pjekjes: 20 min
- Koha Totale: 40 min
- Porcione: 4
- Veshtiresia: E lehte
- Tipi i Recetes: Pjate e Pare
Perberesit:
- 300g oriz per pilaf
- 100g bizele
- 100g kunguj jeshil
- 200g kallamare te pastruar
- 1 gote vere te bardhe ( me preference )
- 1 bustine shafran
- 5 luge gjelle vaj ulliri
- 1 thelpi hudher
- kripe dhe piper
Udhezimet:
1. Vendosni nje tigan ne zjarr mesatar, hidhni vajin e ullirit, shtoni hudhren e paqeruar, te shtypur, e lini te skuqet per 1-2 minuta sa te aromatizoje vajin. E hiqni nga vaji.
2. Shtoni kungujt e lare, dhe te prere ne rripa te holla, bizelet dhe i kaurdisni per pak minuta sa te zbuten pak dhe te marrin ngjyre te lehte kafe.
3. I prisni kallamaret ne forme te rrumbullakte, i shtoni ne tigan, i kaurdisni per 3 minuta, shtoni veren e bardhe dhe e lini te gjithe kete perberje te zjeje derisa vera te kete avulluar.
4. E skuqni pak orizin me 3 luge gjelle vaj ulliri, e zjeni ne uje te valuar me kripe, nga mezi i pjekjes shtoni erzen shafran dhe vazhdoni zjerjen derisa te jete gati.
4. E shtoni orizin tek tigani me perimet dhe kallamaret qe sapo pergatitet, i trazoni me kujdes dhe i piqni ne zjarr te larte per 1-2 minuta ne menyre te tille qe te gjithe perberesit te kombinohen mire me njeri – tjetrin.
5. E sherbeni orizin me bizele, kungull dhe kallamare te nxehte, duke e sperkatur me pak vaj ulliri extra te virgjer.