Background Image

Torte te ftohte me cokollate dhe kafe

0 0
Torte te ftohte me cokollate dhe kafe

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme torte te ftohte me cokollate dhe kafe, nje embelsire shume e mire dhe e shijshme sidomos per keto dite vere, s’ ka nevoje per pjekje ne furre dhe permban brenda perberes qe pothuajse te gjithe prej nesh i pelqejme si kafeja, biskotat, mascarpone, nutella, etj. 

torte-e-ftohte-me-kakao-e-kafe

Torte e ftohte me cokollate dhe kafe

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 6
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: embelsire, dessert

Perberesit:

  • Perberesit per bazen e tortes: 350g biskota me kakao
  • 150g biskota normale
  • 130g gjalp
  • gjysem filxhan kafeje
  • Perberesit per kremin: 500g pana per embelsira, te ftohte
  • 500g djath mascarpone
  • 200g sheqer pluhur
  • 2 gota e gjysem me qumesht
  • 1 luge kafeje plot me kafe pluhur, ajo qe perdoret per moke
  • 4 flete xhelatine (colla di pesce), rreth 7 g
  • çokollate te erret te shkrire per dekorim

Udhezimet:

  1. Si fillim pergatisni bazen e tortes ne kete menyre: grini biskotat me kakao menjane, pastaj ato me pana, por jo shume imet dhe i bashkoni me njera tjetren.
  2. Shkrini gjalpin se bashku me kafene ne zjarr te ngadalte.
  3. Bashkoni biskotat me gjalpin ne nje tas te madh, kur gjalpi te jete i vaket dhe e shtroni bazen ne nje tepsi te lyer me pare me pak gjalp dhe te veshur me leter furri dhe e vendosni ne frigorifer per 30 minuta.
  4. Nderkohe vendosni fletet e xhelatines ne uje te ftohte per te pakten 10 minuta.
  5. Me nje rrahese dore ose me mire elektrike rrihni mire panen e ftohte derisa mos te shkeputet nga anet e enes, shtoni sheqerin pluhur, mascaponen dhe 2 gota me qumesht. I trazoni mire te gjithe perberesit.
  6. E hiqni xhelatinen nga uji, e shtrydhni mire me duar dhe e hidhni ne nje tenxhere te vogel me qumeshtin qe na ngeli. E çoni tenxheren ne zjarr shume te ngadalte derisa xhelatina te shkrije dhe pastaj e e lini derisa masa te jete e vaket.
  7. E hidhni tek perzjerja e sapo pergatitur dhe e trazoni mire.
  8. E hiqni tepsine nga frigoriferi, hidhni mbi te gjysmen e kremit, kurse gjysmen tjeter e perzjeni me kafene pluhur. Shtoni dhe gjysmen tjeter dhe e niveloni mire siperfaqen.
  9. E lini ne frigorifer per te pakten 4 ore, ose me mire per nje nate te tere.
  10. Para se ta sherbeni e dekoroni me copa çokollate te erret.
(Visited 175 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Shishqebap me mish dhe perime
para
Cheesecake me nutella
para
Shishqebap me mish dhe perime
para
Cheesecake me nutella

Add Your Comment