Udhëzime
Ne ditet e veres ideale eshte nje barbecue ne nje vend te hapur, mes familjaresh dhe miqsh. Ne kete recete do te shohim si te gatuajme shishqebap me mish dhe perime, shume i thjeshte dhe i shijshem. U duehet te keni nje zgare por edhe nese nuk e keni mund te perdorni nje gril dhe ta vendosni ne zjarrin e sobes.
Shishqebap me mish dhe perime
Perberesit:
- 500g mish te prere ne kubike ( mish viçi, derri, pule, salçiçe)
- 1 qepe
- 2 domate te kuqe, te forta
- 2 speca, jeshile dhe te verdhe
- 2 patate te mesme
- vaj ulliri
- kripe dhe piper
Udhezimet:
- I pastroni, i lani mire perimet dhe i prisni ne kubike. Merrni disa shkopinj te gjate per shishqebap dhe filloni te radhisni me radhe copat e mishit, specat, qepen, domatet dhe patatet derisa te mbarojne te gjithe perberesit.
- Ne nje tas te vogel pergatisni nje perzjerje me vaj, kripe dhe piper.
- I lyeni te gjithe shishqebapet me kete perzjerje dhe i piqni ne griljen e nxhehur me pare per rreth 10 minuta nga te dyja anet.
- I sherbeni menjehere.
(Visited 772 times, 1 visits today)