Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pule ne furre me patate te vogla, pjate e dyte te cilen mund ta pergatisni ne nje te djele me familjen ose ne nje darke informale mes miqsh. Pula duhet te jete e paprere, me lekure ne menyre te tille qe te leshoje te gjithe yndyrnen dhe mishi brenda te qendroje i bute, prandaj duhet kontrolluar shpesh here gjate pjekjes ne menyre te tille qe mishi mos te thahet shume. Nese deshironi nje mishin e pules me te aromatizuar mund ta marinoni pulen 30 minuta para pjekjes me ereza dhe leng limoni.
Pule ne furre me patate
Perberesit:
- 1 pule e plote mbi 1,5 kg
- 1 kg patate te vogla
- kripe dhe piper
- vaj ulliri
Udhezimet:
- Pastroni mire pulen nga pendet dhe te perbresmet, e percelloni mire ne menyre te tille qe mos te ngelen pende, e shplani me uje te rrjedhshem dhe e lini te kulloje ne kullejse.
- Qeroni dhe lani patatet, nese perdorni patate te vogla mos i prisni por i lini te plota, i kriposni dhe i vendosni ne tepsi, duke i sperkatur me pak vaj ulliri (patatet e vogla jane ideale per tu pjekur ne furre pasi jane te buta).
- E merrni pulen, e thani me kujdes me kartpeceta, i beni dy prerje te lehta ne pjesen e krakarorit dhe kofsheve ne menyre te tille qe te marre sa me mire kripen.
- E sperkatni mire pulen me kripe dhe vaj ulliri dhe e vendosni ne tepsi se bashku me patatet e pergatitura me pare.
- Nxehni furren ne 180°C dhe e piqni pulen me patate per rreth 50 minuta, ose derisa te jete gati (kur pula mer ngjyre te bukur kafe dhe te patatet hyn piruni shume kollaj).
- Gjate kesaj kohe e ktheni pulen 2-3 here ne menyre te tille qe te piqet uniforme nga te gjitha anet, dhe e njomni me lengun e saj me ndihmen e nje luge trazoni here pas here edhe patatet qe te marin shijen e lengut te pules.
- Sherbejeni pulen me patate te ngrohte.