Background Image

Pule ne furre me patate

0 0
Pule ne furre me patate

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pule ne furre me patate te vogla, pjate e dyte te cilen mund ta pergatisni ne nje te djele me familjen ose ne nje darke informale mes miqsh. Pula duhet te jete e paprere, me lekure ne menyre te tille qe te leshoje te gjithe yndyrnen dhe mishi brenda te qendroje i bute, prandaj duhet kontrolluar shpesh here gjate pjekjes ne menyre te tille qe mishi mos te thahet shume. Nese deshironi nje mishin e pules me te aromatizuar mund ta marinoni pulen 30 minuta para pjekjes me ereza dhe leng limoni.

si-te-gatuajme-pule-ne-furre-me-patate

Pule ne furre me patate

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Pjate e dyte

Perberesit:

  • 1 pule e plote mbi 1,5 kg
  • 1 kg patate te vogla
  • kripe dhe piper
  • vaj ulliri

Udhezimet:

  1. Pastroni mire pulen nga pendet dhe te perbresmet, e percelloni mire ne menyre te tille qe mos te ngelen pende, e shplani me uje te rrjedhshem dhe e lini te kulloje ne kullejse.
  2. Qeroni dhe lani patatet, nese perdorni patate te vogla mos i prisni por i lini te plota, i kriposni dhe i vendosni ne tepsi, duke i sperkatur me pak vaj ulliri (patatet e vogla jane ideale per tu pjekur ne furre pasi jane te buta).
  3. E merrni pulen, e thani me kujdes me kartpeceta, i beni dy prerje te lehta ne pjesen e krakarorit dhe kofsheve ne menyre te tille qe te marre sa me mire kripen.
  4. E sperkatni mire pulen me kripe dhe vaj ulliri dhe e vendosni ne tepsi se bashku me patatet e pergatitura me pare.
  5. Nxehni furren ne 180°C dhe e piqni pulen me patate per rreth 50 minuta, ose derisa te jete gati (kur pula mer ngjyre te bukur kafe dhe te patatet hyn piruni shume kollaj).
  6. Gjate kesaj kohe e ktheni pulen 2-3 here ne menyre te tille qe te piqet uniforme nga te gjitha anet, dhe e njomni me lengun e saj me ndihmen e nje luge trazoni here pas here edhe patatet qe te marin shijen e lengut te pules.
  7. Sherbejeni pulen me patate te ngrohte.

 

(Visited 667 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Makarona me pana dhe kerpudha
para
Sallate me rukola domate qershi dhe djath te bardhe
para
Makarona me pana dhe kerpudha
para
Sallate me rukola domate qershi dhe djath te bardhe

Add Your Comment