Udhëzime
Sote do te mesojme si te gatuajme supe me midhje. Kjo eshte nje recete me origjine nga qyteti i Napolit. Kjo supe eshte shume e thjeshte per tu gatuar por ne tavolinen tuaj do te jete pjata qe do te korri me siguri shume sukses.
Supe me midhje
Perberesit:
- 1.5 kg midhje
- 400gr domate pa lekure
- 2 thelpinj hudher
- 1 spec djeges i kuq
- 200 gr feta buke te thekura
- vaj
- kripe
- vaj ulliri
- majdanoz
- vaj pikant
Udhezimet:
- Si fillim pastroni midhjet me uje te bollshem dhe i gervishni me thike siper qe te bier rera. Terhiqni fillin qe del anash guaskes dhe i lini ne ene me uje per 15 min.
- Merni nje tenxhere dhe hidhni vajin e ullirt, dy thelpinjte e hudhres dhe specin djeges dhe e lini te skuqet pake, me pas shtoni domatet pa lekure dhe i lini te zjejne per 20 min.
- Kur salca e domates te kete ulur vellimin merni midhjet i kulloni dhe i bashkoni me domatet.
- Mbuloni tenxheren me kapak dhe e lini te zjej deri sa midhjet te jene hapur te gjitha, pak a shume 10 min.
- Ne fund shtoni kripen, por pake pasi midhjet jane te kripura, edhe majdanozin e grire e perzijeni supen dhe e lini per nje minute tjeter.
- Sherbeni supen ne tas balte shtoni dy feta buke te thekura anash, sperkateni perseri me majdanoz te fresket siper dhe ne qofte se deshironi shtoni pak vaj pikant.