Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Sepje me patate dhe domate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sepje me patate dhe domate

Cuisine:

Directions

Share

Sot do te shohim si te gatuajme sepje me patate dhe domate te fresketa, kjo recete eshte e thjeshte dhe me shume pak kalori. Po ashtu pjata ka nje dekor te bukur pasi ngjyrat e perberesve kombinohen mire me njera tjeren. Pjata me speje dhe patate e domate mund te sherbehet si pjate e dyte. Kjo pjate eshte dietetike dhe shume e mire. Per te pergatitur kete pjate ju duhen 2 tigane dhe nje zgare (ose nje tigan tjeter nese nuk keni).

Loading...

sepie_ne_tigan

Sepje me patate dhe domate

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Pajte e dyte

Perberesit:

  • 4 sepje te medha
  • gjysem kile domate te fresketa
  • gjysem kile patate te reja
  • pak vaj ulliri
  • 2 theplinj hudher
  • pak kripe
  • 1 limon

Udhezimet:

  1. Si fillim pastroni dhe lani mire sepjet dhe i vendosni te kullojne.
  2. Me pas merni patatet dhe i qeroni dhe i prisni ne copa te vogla.
  3. Lani mire domatet dhe i prisni ne feta.
  4. Vendosni si fillim ne zjarr tiganin per patatet pasi jane perberesi qe do me shume kohe se perberesit e tjere per tu gatuar. Shtoni pak vaj ulliri dhe nja dy thelpinj hudhre te shtypur me dore per arome.
  5. Kur hudhra te ket mar njgyre kafe e hiqni nga tigani dhe shtoni patatet duke i kaurdisur avash avash ne zjarr te mesem dhe i sperkateni me pak kripe sipas deshires.
  6. Shtoni pak uje ne fund te tiganit dhe i lini patatet te marin nje vale.
  7. Me pas vendosni tiganin per te pergatitur domatet, duke shtuar pak vaj ulliri dhe copat e domateve dhe pak kripe sipas deshires.
  8. I trazoni domatet avash avash qe te mos prishni formen dhe i lini pak fare ne zjarr. Domatet jane gati kur fillojne dhe vyshken pak.
  9. Kur edhe patatet te kene thithur ujin dhe te jeni gati vendosni ne zjarr zgaren qe te nzehet dhe me pas vendosni sepjet qe te piqen.
  10. Sepjet jane gati ne shume pak kohe, kur marin nje ngjyre kafe te embel i ktheni nga ana tjeter. Kur edhe nga ana tjeter te jene pjekur i hiqni nga zjarri dhe i sperkatni me kripe dhe vaj ulliri.
  11. Ne fund pergatisni pajten duke vendosur anash disa patate, shtoni siper patateve domatet dhe ne fund shtoni ne anaen tjeter nje sepje.
  12. Prisni limonin ne 4 thelpinj dhe vendosni nje thelpi per c’do pjate.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kaneloni me bizele
next
Parmigiana
previous
Kaneloni me bizele
next
Parmigiana

Add Your Comment