Udhëzime
Sallata greke si dhe nga emri ka origjine ne Greqi, pasi ingredientet jane te gjithe prezent ne kete vend.
Sidomos kjo sallate eshte nje nga pjatat me te njohura greke pasi brenda perdoret djathi tipik grek i njohur me emrin Feta. Le te shohim atehere si te gatuajme sallate greke.
Sallate greke
Perberesit:
- 2-3 domate të mëdha
- 2 i vogël ëmbël speca jeshile
- 1 kastravec
- 1/2 qepë të kuqe
- 120 gr. djath feta
- 10 kokrra ullinj greke
- vaj sipas deshires
- kripë sipas deshires
- rigon sipas deshires
Udhezimet:
- Së pari, pastroni qepën dhe prisni me feta jo shumë të holla, pastaj i hidhni ne uje ftohtë (ne kete menyre qepa eshte me e embel).
- Lani kastravecin dhe e prisni ne feta. Nëse preferoni mund të hiqni lëkurën.
- Lani specat dhe i prisni në feta edhe ato.
- Lani domatet dhe i prisni në feta të mëdha.
- Prisni djathin feta ne kubike te vegjel.
- Merni nje ene edhe perzieni bashke domatet, kastravecin dhe specat, shtoni siper qepen dhe ullinjte, me pas shtoni vajin dhe kripen.
- Ndani sallaten ne dy pjata hidhni siper djathin feta dhe rigonin dhe e sherbeni.