Udhëzime
Le te shohim se bashku si te gatuajme sallate me brokoli, patate dhe suko portokalleje. Kjo sallate eshte nje mix i vertete shijesh dhe ngjyrash ne te njejten kohe, pasi eshte e shume e shendetshme per tu ngrene dhe e bukur per tu pare.

Sallate me brokoli
Perberesit:
- 500g brokoli
- 2 patate mesatare
- 1 portokalle
- lekura e grire e 1 limoni dhe 1 portokalleje
- vaj ulliri
- lengu i gjysem limoni
- kripe
Udhezimet:
- Pastroni brokolit duke u hequr gjethet dhe pjesen me te forte te kercellit. I ndani lulet e brokolit me dore ose nje thike.
- Lani, qeroni dhe i prisni patatet ne kubike mesatare.
- Vendosni nje tenxhere me uje me kripe ne zjarr te larte, derisa uji te mare vale pastaj kur te zieni perimet e ulni flaken ne mesatare.
- Kur uji ka mare vale hidhni ne fillim karrotat, pas 2-3 minutash hidhni patatet dhe ne funh shtoni brokolit. I hidhni nje cope lekure limoni te pagrire brenda, e cila sherben qe secila perime te ruaje ngjyren e saj origjinale.
- Mos i zjeni shume perimet, por aq sa duhet, jo te behen qull dhe i kulloni ne nje kullejse.
- Teksa brokolit dhe perimet e tjera ftohen pergatisni kete perzjerje qe do te sperkatni sallaten.
- Lani si limonin dhe portokallen. Grini lekuren e limonit dhe te 1 portokalleje dhe e hidhni ne nje tas. Shtrydhni gjysem limoni dhe te tere portokallen tjeter dhe e hidhni lengun tek tasi. Shtoni 4-5 luge vaj ulliri dhe kripe aq sa nevojitet.
- I trasferoni perimet tashme te ftohta ne nje kupe sallateje, i sperkatni me perzjerjen e pergatitur dhe e sherbeni ne tavoline.
(Visited 861 times, 1 visits today)










