Udhëzime
Kjo recete eshte shume kalorike pasi ka mish, proshute dhe dhjath. Per kete motiv sherbehet si pjate e dyte. Mund ta shoqeroni me sallate jeshile ose sallate domate per te mos shtuar akoma dhe me teper gjera kalorike. Le te shohim si te gatuajme portofola buke me mish dhe proshute. Kete lloj recete mund ta gjeni edhe me emrin kotolet.
Portofola buke me mish dhe proshute
Koha e Pergatitjes:
Koha e Pjekjes:
Koha Totale:
Porcione: 4
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Dyte
Perberesit:
- 4 feta fileto mishi nga 150gr
- 2 feta proshuto
- 2 feta ananas te fresket
- 100gr djath
- 2 veze
- 50gr buke te grire
- 4 luge vaj
- pak kripe dhe pieper
Udhezimet:
- Merren filetot dhe rrihen deri sa te behen shume te holla. Priten ne copa ananasi, proshutua, djathi dhe mbushet gjysma e siperfaqes se filetos.
- Me pas palosen ne forme fortofoli, mbyllen mua kruajtse dhembesh dhe kriposen.
- Kalohen tek vezet e rrahura nga te dyja anet e me pas ne buke te grire. Me pas skuqen per 5 min nga cdo ane.
- Sherbeni pajten te ngrohte.