Udhëzime

Pica me sallam pikant
Koha e Pergatitjes: 20 min
Koha e Pjekjes: 25 min
Koha Totale: 45 min
Porcione: 4-5
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Pare
PERBERESIT:
- 200g miell te tipit 0
- 200g miell te tipit 00
- 150ml uje te vaket
- 10g maja
- 2 luge kafeje kripe
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- 350g djath mocarela
- 250g salce domate
- 100g sallam pikant
- vaj ulliri
- disa gjethe borzilok te fresket ose rigon te thate
- kripe
UDHEZIMET:
1. Si Fillim pergatisni brumin siç tregohet tek receta si te gatuajme pica margerita, dhe e lini te vije per te pakten 2 ore ne vend te ngrohte, psh brenda ne furren e fikur.
2. Kur brumi te jete dyfishuar ne vellim, e merrni brumin dhe e hapni me nje rrul, deri ne trashesine 1,5-2 cm.
3. Nxehni furren ne 200°C. Lyeni nje tepsi me vaj, e sperkatni me pak miell dhe shtroni ne te brumin e pices qe kani hapur me rrul. Hidhni siper salcen e domates, sperkateni me pak kripe te holle, rigon te thate pluhur dhe 2 luge gjelle vaj ulliri.
4. E piqni brumin e pices per rreth 15 min, pastaj e hiqni nga furri, dhe i hidhni siper djathin mocarel te prere ne rripa te holle dhe siper shtroni fetat e holla te sallamit pikant. Sperkateni siperfaqen me nje fije vaj ulliri.
5. E rivendosni picen ne furre dhe vazhdoni pjekjen derisa brumi te kete mare nje ngjyre te lehte kafe dhe djathi te kete shkrire plotesisht. Ne fund te pjekjes shtoni disa gjethe borziloku te fresket nese deshironi dhe e sherbeni picen menjehere te nxehte.