Udhëzime
Ne kete recete do te shohim se bashku si te gatuajme pica me proshute dhe kerpudha, e pergatitur tamam si pica margarita (per te pare se si pergatitet brumi i bazes se pices klikoni ketu: si te gatuajme pica margarita ), vetem se perveç djathit mocarel shtojme edhe kerpudha dhe feta te holla proshute.

Pica me proshute dhe kerpudha
Koha e Pjekjes: 25 min
Koha Totale: 45 min
Porcione: 4-5
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Pare
PERBERESIT:
- 200g miell te tipit 0
- 200g miell te tipit 00
- 150ml uje te vaket
- 10g maja
- 2 luge kafeje kripe
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- 300g djath mocarela
- 250g salce domate
- 300g proshute
- 300g kerpudha
- vaj ulliri
- rigon i thate pluhur
- disa gjethe borziloku te fresket ( me preference )
- kripe dhe piper te zi pluhur
UDHEZIMET:
1. Si fillim pergatisni brumin siç tregohet tek receta e pices margerita, dhe e lini te vije per te pakten 2 ore ne vend te ngrohte, psh brenda ne furren e fikur.
2. Kur brumi te jete dyfishuar ne vellim, e merrni brumin dhe e hapni me nje rrul, deri ne trashesine 2 cm.
3. Nxehni furren ne 200°C. Lyeni nje tepsi me vaj, e sperkatni me pak miell dhe shtroni ne te brumin e pices qe kani hapur me rrul. Hidhni siper salcen e domates, sperkateni me pak kripe te holle, rigon te thate pluhur,piper te zi pluhur dhe 2 luge gjelle vaj ulliri.
4. E piqni brumin e pices per rreth 15 min, pastaj e hiqni nga furri, dhe i hidhni siper djathin mocarel te prere ne rripa te holle, kerpudhat ( te pastruara, te prera ne feta te holla dhe te skuqura me pak vaj ulliri per 10 minuta ne tigan me pare ) si edhe proshuten e prere ne feta te holla.