Background Image

Pice me proshute dhe kerpudha

1 0
Pice me proshute dhe kerpudha

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim se bashku si te gatuajme pica me proshute dhe kerpudha, e pergatitur tamam si pica margarita (per te pare se si pergatitet brumi i bazes se pices klikoni ketu: si te gatuajme pica margarita ), vetem se perveç djathit mocarel shtojme edhe kerpudha dhe feta te holla proshute.

pica-me-proshute-sitegatuajme

Pica me proshute dhe kerpudha

Koha e Pergatitjes: 20 min
Koha e Pjekjes: 25 min
Koha Totale: 45 min
Porcione: 4-5
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Pjate e Pare

PERBERESIT:

  • 200g miell te tipit 0
  • 200g miell te tipit 00
  • 150ml uje te vaket
  • 10g maja
  • 2 luge kafeje kripe
  • 2 luge gjelle vaj ulliri
  • 300g djath mocarela
  • 250g salce domate
  • 300g proshute
  • 300g kerpudha
  • vaj ulliri
  • rigon i thate pluhur
  • disa gjethe borziloku te fresket ( me preference )
  • kripe dhe piper te zi pluhur

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni brumin siç tregohet tek receta e pices margerita, dhe e lini te vije per te pakten 2 ore ne vend te ngrohte, psh brenda ne furren e fikur.

2. Kur brumi te jete dyfishuar ne vellim, e merrni brumin dhe e hapni me nje rrul, deri ne trashesine 2 cm.

3. Nxehni furren ne 200°C. Lyeni nje tepsi me vaj, e sperkatni me pak miell dhe shtroni ne te brumin e pices qe kani hapur me rrul. Hidhni siper salcen e domates, sperkateni me pak kripe te holle, rigon te thate pluhur,piper te zi pluhur dhe 2 luge gjelle vaj ulliri.

4. E piqni brumin e pices per rreth 15 min, pastaj e hiqni nga furri, dhe i hidhni siper djathin mocarel te prere ne rripa te holle, kerpudhat ( te pastruara, te prera ne feta te holla dhe te skuqura me pak vaj ulliri per 10 minuta ne tigan me pare ) si edhe proshuten e prere ne feta te holla.

5. Rivendoseni picen ne furren e nxehte dhe e piqni akoma per 10 minuta.
E hiqni picen me kerpudha dhe proshute nga furri dhe e sherbeni menjehere te nxehte. Dekorojeni siper me disa gjethe borziloku te fresket nese deshironi.
(Visited 1 366 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Biskota me krem pasticerie dhe luleshtrydhe
para
Role me mish vici i skuqur
para
Biskota me krem pasticerie dhe luleshtrydhe
para
Role me mish vici i skuqur

Add Your Comment