Background Image

Midhje ne tigan

0 0
Midhje ne tigan

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme midhje ne tigan me domate. Kjo recete mund te perdoret si antipaste por edhe si pjate e dyte. Mund te shoqeroni midhjet me feta buke te thekura me vaj ulliri siper.

si-te-gatuajme-midhje

Midhje ne tigan

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Antipaste, Pjate e dyte

Perberesit:

  • 2kg midhje
  • 500 gr domate qershi ose salce domateje
  • 2-3 thelpinj hudher
  • pak mjadanoz te fresket
  • vaj ulliri

Udhezimet:

  1. Merni midhjet dhe filloni te eliminoni ato qe jane te hapura ose te thyera, te tjerat i vendosni ne nje ene te bolleshme dhe filloni tu hiqni fillin anesh ngjitjes se dy guaskave.
  2. Me pas i ferkoni me njera tjetren ose me nje furce per ti pastruar nga myshqet dhe gurzat dhe i shplani me uje te bollshem.
  3. Merni nej tenxhere ose tigan te bollshem hidhni midhjet dhe i mbuloni me kapak dhe i coni ne zjarr te larte per disa minuta pa shtuar asgje me teper. Do te shikoni se per 5 minuta midhjet do te jene hapur.
  4. Merni midhjet dhe i coni menjane dhe me pas kulloni lengun qe kane nzjerr dhe e filtroni pasi mund te kete copa guaskash ose gure te vegjel.
  5. Shplani tiganin dhe vendosni vajin e ullirit dhe thelpinjte e hudheres te shtypur dhe i lini sa te behen ngjyre e kuqeremte.
  6. Hiqni hudheren dhe shtoni domatet ose salcen e domates dhe e lini ne zjarr te mesem per 20 minuta.
  7. Me pas shtoni lengun e midhjeve dhe midhjet dhe provoni per kripe (lengu i midhjeve eshte i kripur vete) dhe i lini per 5 minuta.
  8. Ne fund fikni zjarrin dhe shtoni majdanoz te prer holle dhe sherbeni midhjet ne tigan me buke te thekur anash.
(Visited 994 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Qepe te mbushura me perime
para
Recel me luleshtrydhe
para
Qepe te mbushura me perime
para
Recel me luleshtrydhe

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here