Udhëzime
Kaneloni jane makarona ne forme tubi te cilat mund ti mbushni me c’do lloj gjeje qe te deshironi. Sot do te shohim nje varjant te mbushur me bizele pasi mundeson te bejme nje pjate pak me te lehte. Per kete recete ju duhet te keni pergatitur me pare salcen beshamel, receten e te ciles e gjeni ketu: si te gatuajme salce beshamel.


Kaneloni me bizele
Perberesit:
- 1kg bizele
- 500gr kaneloni
- 500gr salce beshamel
- kripe sipas deshires
- pak gjalp
- pa vaj ulliri
- 1 thelpi hudher
Udhezimet:
- Si filim duhet te keni pergatitur salcen beshamel si tek receta e mepareshme.
- Me pas vendosni te zjejne bizelet ne uje me pak kirpe dhe pak vaj ulliri dhe nje thelpi hudher e qeruar.
- Vendosni nje tenxhere me uje dhe kripe te zjej ne te cilen do te zjeni vetem per 4 minuta kanelonit sa te zbuten.
- Mbasi bizelet kan zier, si dhe salca beshamel te jete gati, mund te hidhni kanelonit ne ujin e zier dhe ti lini vetem per 4 min dhe me pas ti kulloni dhe ti shplani me uje te ftohte.
- I mbushni me bizelet qe pergatitet me pare. Bizelet qe ngelen i kaloni ne mikser dhe pasi te keni lyer tepsine me gjalp hidhni kremin e bizeleve qe pergatet ne mikser.
- Rendisni ne tepsi kanelonit e mbushur me bizele dhe me pas mbuloni tepsine me salcen beshamel.
- Mund te shtoni siper djath kackavall te grire per te bere pjaten akoma me te shijeshme.
- Vendsoni taven ne furre per gati 30min ne 180° ose deri sa kanelonit te kene mare ngjyre te bukur.
- Sherbeni kaneloni me bizele te ngrohte.








