Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme antipasto te fresket verore, te pergatitur me domate dhe me salce me tono, majoneze, ullinj, veze te zjera dhe majdanoz te fresket. Kjo pjate ka nje gje te mire, mund te pergatitet para kohe dhe te vendoset ne frigorifer deri ne momentin e konsumimit. Pra, le te shohim se bashku si te gatuajme domate te mbushura me ton peshku.
Domate te mbushura me ton peshku
Perberesit:
- 4 domata te kuqe, te rrumbullakta dhe te forta
- 150g tono peshku ne kuti
- 2 veze te zjera
- 3 luge gjelle majoneze
- 1 luge gjelle ullinj
- majdanoz te fresket
- kripe
Udhezimet:
- Pastroni, lani dhe thani mire domatet. U prisni pak pjesen e bishtit, dhe e hiqni menjane, mos e hidhni poshte. Me ndihmen e nje luge e boshatisni domaten nga tuli dhe farat.
- I kriposni me pak kripe dhe i vendosni ne nje pjete permbys ne menyre te tille qe te eleminohet uji.
- Nderkohe pergatisni salsen me tono ne kete menyre: zjeni mire vezet, i lini te ftohen dhe i prisni ne copa shume te vogla.
- I hidhni vezet ne nje tas, shtoni tonon e therrmuar me pare, ullinjte e prere ne copa te vogla dhe majdanozin e fresket e prere imet.
- I perzjeni mire te gjithe keta perberes, shtoni pak kripe dhe vazhdoni ti perzjeni mire derisa gjithçka te behet nje mase homogjene.
- I mbushni domatet me ndihmen e nje luge te vogel me kete salce dhe vendosni nje kokerr ulliri siper te dekor.
- Vendosni antipasten ne frigorifer deri ne momentin qe do ta sherbeni.