Kadaif me arra

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Kadaif me arra

Udhezimet

Shpernda

Festat po afrojne dhe jeni akoma duke u menduar ca embelsire te gatuani per vitin e ri? Bakllavaja eshte shume e veshtire per tu bere nga ju? Ateher nje ide shume e mire dhe shume e shijeshme eshte te gatuani kadaif. Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kadaif te mbushur me arra. Nje ide shume e mire eshte te ndani kadaifin ne copa sa per nje person dhe jo ta hidhni te gjithe ne tepsi. Ne kete menyre ndarja eshte teper e thjeshte por edhe pamja ben te sajen.

loading...

Kadaif me arra

Kadaif i mbushur me arra

Koha e Pergatitjes: 15 min
Koha e Pjekjes: 40-50 min
Koha Totale: 65 min
Porcione: 10-15 porcione
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Embelsire

PERBERSIT

  • 1 kg kadaif i pa pjekur
  • 400gr arra
  • 100gr gjalp
  • 800kg sheqer per sherbetin
  • 1 luge kafeje me leng limoni

UDHEZIMET

  1. Merni kadaifin dhe e e ndani ne pjese sa per nje person. Rrotulloni rreth gishtit indikues fijet e kadaifit sikur te beni nje lemesh. Do te formoni 10 ose 15 porcione te cilet jane bosh ne mes.
  2. Merni arrat dhe pasi i keni qeruar nga levozhga i prisni me thike ne copa te vogla.
  3. Mbushni porcionet e kadaifit me arrat dhe i mbyllni dy ekstremet e kadaifit me mollezat e gishtave.
  4. Ndizni furren ne 180° dhe vendosni brenda nje tepsi me pak gjalp sa te shkrij. E nxirrni tepsine me gjalpin e shkrire dhe e lyeni mire rreth e perqark.
  5. I shtroni per se gjati porcionet e kadaifit dhe i fusni ne furre te piqen per rreth 40-50 min (sa te marin nje ngjyre kafe siper).
  6. Nderkoh qe kadaifi piqet pergatisni sherbetin ne kete menyre: ne nje tenxhere shtoni 1l uje dhe 800gr sheqer, gjalpin e ngelur dhe pak leng limoni (1 luge kafeje). E lini sherbetin e kadaifit te zjej per gati 10 min dhe e lini te ftohet.
  7. Pasi te jete ftohur si kadaifi si sherbeti e hidhni sherbetin ne tave dhe e lini kadaifin te regjet.
  8. Sherbeni kadaifin ne temperature ambienti ne nje pajte te sheshte.

 

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Sallate me patate te ziera, peshk ton dhe veze te ziera
mbas
Kadaif me cokollate dhe lajthi
para
Sallate me patate te ziera, peshk ton dhe veze te ziera
mbas
Kadaif me cokollate dhe lajthi

Komento receten