Background Image
  • Home
  • Byrek
  • Byrek trekendesh me spinaq dhe djath te bardhe

Byrek trekendesh me spinaq dhe djath te bardhe

0 0
Byrek trekendesh me spinaq dhe djath te bardhe

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda
Kjo qe po ju shruaj sot eshte nje nder recetat me te thjeshta qe kemi pergatitur deri tani. Mjafton ti blini petet te gatshme nese nuk keni kohe ti beni vete. Mbushja eshte shume e thjeshte: spinaq te fresket dhe djath te bardhe. Le te shohim se bashku si te gatuajme byrek trekendesh me spianq dhe djath te bardhe.
byrek-trekendesh-me-spinaq

Byrek me spianq dhe djath te bardhe

Koha e Pergatitjes: 20 min
Koha e Pjekjes: 20 min
Koha Totale: 40 min
Porcione: 6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi I Recetes: Pjate e Pare

PERBERESIT

  • 500g miell te tipit 00
  • 1 gote uje te vaket
  • 1 luge gjelle kripe te holle
  • 1 luge gjelle vaj ulliri
  • 400g spinaq i fresket
  • 200g djath i bardhe
  • menderz te fresket ose te thate ( me preference )
  • vaj ulliri
  • kripe

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni brumin e byrekut: hidhni miellin ne nje tepsi, shtoni kripen, e trazoni me duar, formoni nje grope ne mes dhe hidhni ne te ujin e vaket si edhe vajin.

2. E punoni miellin me duar derisa te formohet nje mase e bute dhe homogjene. Mbulojeni brumin me nje pecete te paster dhe e lini te pushoje per 10 minuta, sa te pergatisni mbushjen e byrekut.

3. Pastroni, lani dhe thani mire spinaqin e fresket, e grini ne copa te vogla, e hidhni ne nje ene , therrmoni mbi te djathin e bardhe, shtoni pak menderz nese deshironi, pak kripe nese nevojitet dhe 3-4 luge gjelle vaj ulliri.

4. Ne kete rast petet jane hapur pak te vogla pasi jane pergatitur byrek trekendesh por nese doni te pergatisni nje byrek te tere, i hapni petet sa madhesia e tepsise.

5. Ne momentin qe hapni petet i sperkatni me pak nisheshte qe te mos ngjiten. Hapni pete ne madhesine e dy pellembeve te duarve, me nje trashesi 1,5-2 cm, hidhni ne secilen prej tyre mbushjen dhe u jepni formen trekendeshe siç tregohet ne foto.

6. Nxehni furren ne 180° C, i sperkatni byreket trekendesh me pak vaj ulliri siper dhe i piqni per rreth 20 minuta, ose derisa te kene mare nje ngjyre te lehte kafe.

7. I hiqni nga furri, i mbulloni me nje pecete dhe i fusni ne nje qeske plasmasi qe te mos thahen, por mos i lini me shume se 10 minuta. E sherbeni byrekun me spinaq dhe djath te bardhe te ngrohte ose dhe te ftohte.

(Visited 209 times, 1 visits today)

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Role me mish vici i skuqur
para
Sfera cokollate te mbushura me krem chantilly
para
Role me mish vici i skuqur
para
Sfera cokollate te mbushura me krem chantilly

Add Your Comment

Receta te reja?Regjistro email-in!

Do te merni nje email sa here do te publikohen recetat e reja.