Udhëzime
Me ane te kesaj recete do te mesojme si te gatuajme berzolla vici me perime, perberes keta qe te gjithe shume te shendetshem per organizmin e njeriut. Kjo recete mund te pergatitet ne cdo lloj stine te vitit, pasi keshtu mund ti shoqerosh berzollat e vicit me perime te stines. Ne kete rast une kam perdorur domate te fresketa, kastraveca dhe qepe te njoma. Per marinimin e mishit duhet gati 1 ore.
Berxolla vici
Perberesit:
- 700g berxolla vici
- 4 domate te medha te pjekura
- 2 kastraveca
- 2 qepe te njoma
- 2 thelpinj hudher, te qeruar dhe te prere holle
- 1 limon i shtrydhur
- 6 luge gjelle vaj ulliri
- kripe dhe piper
Udhezimet:
- Vendosini berxollat e vicit ne nje kupe plastike, sperkatini me vajin e ullirit dhe lengun e limonit. I mbuloni dhe i lini ne frigorifer per gati 1 ore, duke i rrotulluar here pas here ne lengun e tyre.
- Sperkatini me vone mishin me kripe dhe piper.
- Vendoni nje tigan ose grillen ne zjarr mesatar.
- Skuqni berxollat e vicit per rreth 15 minuta ne te dyja anet, derisa te zbuten dhe te marrin nje ngjyre te lehte kafe, por jo te djegur.
- Pasi te jene skuqur plotesisht i hiqni nga zjarri dhe i vendosni ne nje pjate dhe i mbulojini qe te qendrojne te ngrohta.
- Prisni domatet, kastravecat dhe qepet e njoma ne kubike te vegjel.
- I vendosni ne nje kupe sallate, shtoni hudhren e grire holle, sperkatini me vaj ulliri dhe kripe.
- I perzieni te gjitha keto me kujdes dhe i lini te marinohen per 10 minuta, sepse ne kete menyre kane me shume shije.
- I sherbeni berxollat e vicit ne moment, me sallaten e pergatitur, ose me cfaredo lloj perimesh te tjera ju deshironi.