Udhëzime
Sot do te mesojme se bashku si te gatuajme barka patellxhanesh, nje antipast perfekt, origjinal i cili do te pasuroje tavolinen tuaj ne nje darke mes miqsh. Barkat e sajuara te patellxhaneve pergatiten shume shpejt, dhe aromatizohen me nje mbushje me baze menderze te fresket, e cila i jep nje shije aromatizuese dhe freskie.
Barka patellxhanesh
Perberesit:
- 2 patellxhane te gjate
- 4 fetta buke shtepie
- 2 thelpinj hudher
- 3 luge gjelle menderz te fresket, te grire
- 1 luge gjelle uthull te bardhe
- kripe
- piper
Udhezimet:
- Pastroni, lani, thani patellxhanet dhe i prisni ne dy pjese per se gjati.
- Beni me nje thike disa prerje paralele njehere nga njera ane, njeherenga
- ana tjeter, duke pasur kujdes te mos prishni lekuren.
- I lyeni me vaj ulliri, sperkatini me kripe dhe piper dhe i piqni ne zgare te nxehte nga ana qe keni bere prerjet me thike, per rreth 5 minuta, ose sa e gjithe siperfaqja te marre nje ngjre te lehte kafe.
- I ktheni nga ana tjeter, dhe i piqni perseri per 3-4 minuta. Do ti dalloni qe jane gati kur brumi i patellxhaneve te jete zbutur, rreth 20 min pjekje.
- Nderkohe pergatisni erezat, grini holle menderzen dhe e trazoni me vajin e ullirit ne nje tas. Shtoni uthullen, kripen, piperin dhe i trazoni mire. Hiqni pjesen e brendshme te patellxhaneve me nje luge dhe e vendosni menjane ne nje tas tjeter.
- Thekni buken ne griljen e nxehte, pasi e keni lyer me vaj ulliri me pare, dhe ne perfundim te pjekjes ferkoni fort ne secilen prej tyre hudhren e qeruar.
- Vendosni mbi secilen fete buke patellxhanet e zbrazur, i mbushni me perzjerjen e pergatitur dhe i zbukuroni me nga nje gjethe te fresket menderze.