Background Image

Barka patellxhanesh

0 0
Barka patellxhanesh

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Udhëzime

Shpërnda

Sot do te mesojme se bashku si te gatuajme barka patellxhanesh, nje antipast perfekt, origjinal i cili do te pasuroje  tavolinen tuaj  ne nje darke mes miqsh. Barkat e sajuara te patellxhaneve pergatiten shume shpejt, dhe aromatizohen me nje mbushje me baze menderze te fresket, e cila i jep nje shije aromatizuese dhe freskie.

antipaste-me-patellxhane

Barka patellxhanesh

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Antipaste, Ganityre

Perberesit:

  • 2 patellxhane te gjate
  • 4 fetta buke shtepie
  • 2 thelpinj hudher
  • 3 luge gjelle menderz te fresket, te grire
  • 1 luge gjelle uthull te bardhe
  • kripe
  • piper

Udhezimet:

  1. Pastroni, lani, thani patellxhanet dhe i prisni ne dy pjese per se gjati.
  2. Beni me nje thike disa prerje paralele njehere nga njera ane, njeherenga
  3. ana tjeter, duke pasur kujdes te mos prishni lekuren.
  4. I lyeni me vaj ulliri, sperkatini me kripe dhe piper dhe i piqni ne zgare te nxehte nga ana qe keni bere prerjet me thike, per rreth 5 minuta, ose sa e gjithe siperfaqja te marre nje ngjre te lehte kafe.
  5. I ktheni nga ana tjeter, dhe i piqni perseri per 3-4 minuta. Do ti dalloni qe jane gati kur brumi i patellxhaneve te jete zbutur, rreth 20 min pjekje.
  6. Nderkohe pergatisni erezat, grini holle menderzen dhe e trazoni me vajin e ullirit ne nje tas. Shtoni uthullen, kripen, piperin dhe i trazoni mire. Hiqni pjesen e brendshme te patellxhaneve me nje luge dhe e vendosni menjane ne nje tas tjeter.
  7. Thekni buken ne griljen e nxehte, pasi e keni lyer me vaj ulliri me pare, dhe ne perfundim te pjekjes ferkoni fort ne secilen prej tyre hudhren e qeruar.
  8. Vendosni mbi secilen fete buke patellxhanet e zbrazur, i mbushni me perzjerjen e pergatitur dhe i zbukuroni me nga nje gjethe te fresket menderze.
(Visited 86 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Supe me drithera
para
Focaccia
para
Supe me drithera
para
Focaccia

Add Your Comment