Udhëzime
Tava me lulelaker ne furre perdoret si antipaste por edhe si pjate e dyte duke e shoqeruar me mish. Eshte shume e shishme dhe e thjeshte per tu pergatitur.

Lulelaker ne furre
Perberesit:
- 1 lulelaker
- 90 gr djath kackavall te grire
- 3 luge gjelle me buke te grire
- 100 gr proshute
- 200 gr beshamel
- pake gjalpe
- pake kripe
- pake piper
Udhezimet:
- Lani lulelakren dhe e ndani ne pjese te vogla.
- Ne nje tenxhere coni ujin me kripe te zjeje, me pas hidhni copat e lulelakres.
- Hiqni lulelakren akoma te pa zier mire pasi pjekja do vazhdoj ne furre dhe e kulloni (pake a shume e lini te ziej per 10 min).
- Merni nje tave e lyeni me gjalpe dhe e sperkateni me buke te grire, merni copat e lulelakres dhe i sistemoni ne tave.
- Shtoni copat e proshutes dhe me pas e mbuloni me beshamel.
- Sperkateni siper me djathin e grire dhe ne fund shtoni edhe pake buke te grire.
- cavolfioreAggiungente il prosciutto cotto, ricopritelo con la besciamella e spolverate di parmigiano grattugiato e pangrattato.
- Coni taven ne furre dhe e lini per 20 min ne 180°C.
- Tava me lulelaker ne furre eshte gati kur te kete mare siper ngjyre te kuqerremte.
- Shoqeroni pjaten me mish.
(Visited 688 times, 1 visits today)








