Udhëzime

Torte me bollgur dhe çokollate
Koha e Pergatitjes: 1 ore
Koha e Pjekjes: 50 min
Koha Totale: 1ore 50 min
Porcione: 8
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: Embelsire
PERBERESIT PER BRUMIN:
- 130g miell te tipit 00
- 80g gjalp
- 100g sheqer pluhur
- 3 te verdha vezesh
- 1 g kripe
- lekura e grire e gjysem limoni
PERBERESIT PER KREMIN E BOLLGURIT:
- 130g bollgur
- 500ml qumesht
- 350g gjize te embel
- 200g sheqer pluhur
- 1 maje luge kafeje kanelle pluhur
- lekura e grire e nje portokalleje
PERBERESIT PER KREMIN E COKOLLATES:
- 200g çokollate te erret
- 200g pana
UDHEZIMET:
1. Si fillim pergatisni brumin: perzjeni miellin me sheqerin pluhur, shtoni kripen, lekuren e grire te limonit dhe gjalpin e prere ne kubike te vegjel, ne temperature ambjenti. I punoni me duar mire te gjithe keta perberes derisa te formohet nje perberje e tille si rera e detit dhe ne fund shtoni te verdhat e vezeve. E punoni brumin me duar derisa te formohetnje brum kompakt dhe homogjen, i jepni forme te rrumbullakte, e mbuloni me nje qeske plastmasi dhe e vendosni te pushoje ne frigorifer per te pakten 1 ore.
2. Nderkohe pergatisni kremin e bullgurit: ngrohni qumeshtin dhe ne momentin qe fillon te mare vale, shtoni bullgurin pak nga pak, i trazoni mire ne menyre te vazhdueshme me nje rrahese vezesh qe te mos formohen kokrriza, per rreth 5 minuta.
3. E hiqni tenxheren nga zjarri, e lini perzjerjen qumesht-bullgur te ftohet per pak minuta dhe shtoni gjizen e embel. I trazoni mire te gjithe perberesit me nje luge druri, shtoni sheqerin pluhur, lekuren e grire te portokalles dhe kanellen pluhur. Trazoni perseri derisa te formohet nje perberje homogjene.
4. E nxirrni brumin nga frigoriferi, e hapni ne formen e nje rrethi me diameter pak me te madh se baza e tepsise, te lyer me pare me pak gjalp. I jepni petes formen e tepsise, tamam siç behet me krostaten.
5. E hidhni kremin e pergatitur te bullgurit mbi bazen e brumit duke e niveluar mire me nje luge dhe e piqni torten ne furrin e nxehur 180°C per rreth 45 minuta.
6. E hiqni torten nga furri, e trasferoni ne nje pjate sherbimi dhe e lini te ftohet ne temperature ambjenti.
7. Nderkohe pergatisni kremin e çokollates: e shkrini çokollaten e erret dhe pasi ka shrire plotesisht i shtoni panen, i trazoni mire dhe e hidhni te gjithe kremin mbi siperfaqen e tortes. E rivendosni toretn me bullgur dhe çokollate ne frigorifer per te pakten 2 ore dhe e sherbeni te ftohte.








