Udhëzime
Sot do te shikojme si te gatuajme sardele ne tigan. C’eshte e drejta kete recete e modifikova pak pasi me mungone dafina. Te them te drejten doli goxha mire!


Sardele ne tigan
Perberesit:
- 500gr sardele te fresketa
- 1 thelpi hudher
- pak vaj ulliri
- pak piper te zi
- gjysem limoni
- gjysem filxhani uji
Udhezimet:
- Merni sardelet dhe i pastroni nga luspat, koka dhe te perbrendeshmet.
- Merni nje tigan e coni ne flake te mesme dhe shtoni vajin e ullirit me nje thelpi hudher.
- Kur hudhra te kete mare ngjyre te kuqeremte e hiqni dhe shtoni sardelet.
- Me pas shtoni gjysem filxhani caji me uje dhe kripe sipas deshires.
- Shtoni lengun e gjysem limoni dhe pak piper te zi.
- I lini ne flake te mesme pa i trazuar ne tigan qe nuk ngjit.
- Sardelet jane gati kur te kete ngelur vetem vaji dhe uji te kete avulluar.
- Kete pjate mund ta shoqeroni me sallate jeshile me domate qershi.
(Visited 1 160 times, 1 visits today)









