Udhëzime
Ne kete artikull do te mesojme si te gatuajme makarona me sardele te fresketa dhe domate qershi, nje opzion i shkelqyer per te gatuar per dreke ose per darke kur nuk keni shume kohe ne dispozicion. Mjafton qe te keni sardele te fresketa, domate qershi, dhe ne fund e kompletoni pjaten me pak spec djeges dhe buke te grire.
Makarona me sardele te fresketa dhe domate qershi
Perberesit:
- 350g makarona te gjata (spaghetti)
- 8 domate qershi
- 150g sardele te fresketa
- 40g djath kaçkavall te grire
- 1 thelpi hudher
- val ulliri
- spec djeges
- 1/2 gote me vere te bardhe
- 4 luge gjelle buke te grire
- 1 tufe te vogel majdanoz te grire
- kripe
Udhezimet:
- Coni makaronat te zjejne ne nje tenxhere me uje te valuar me kripe.
- Vendosni nje tigan ne zjarr mesatar, hidhni ne te 3-4 luge vaj ulliri, thelpiun e hudhres te shtypur dhe nje spec te vogel djeges.
- Shtoni sardelet e pastruara nga koka dhe halat, si edhe domatet te prera per se gjati.
- Hidhni veren e bardhe, dhe vazhdoni pjekjen ne zjarr te larte, sperkatini me pak kripe, ulni flaken dhe e mbuloni tiganin me nje kapak.
- Ne nje tepsi tjeter thekni me pak vaj buken e grire.
- I kulloni makaronat 2-3 minuta me pare seç thote etiketa, dhe i hidhni ne tigan. Vazhdoni pjekjen per rreth 1 minute.
- Fikni zjarrin dhe i sperkatni makaronat me djathin e grire.
- E kompletoni pjaten me buken e grire te thekur pak me pare dhe me pak majdanoz te grire.