Udhëzime
Kausha te mbushur
Koha e Pergatitjes: 20 min
Koha e Pjekjes: 20 min
Koha Totale: 40 min
Porcione: 6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: antipast
PERBERESIT:
- 6 kuleç sufllaqeje
- 500gr patate
- 500gr gjoks mish pule
- 200g domate qershi
- 200g kastraveca turshi
- 4 veze te vogla
- 2 gjethe qepe te njoma
- salce kosi
- kripe dhe piper
- 1 filxhan kafe me miell
- 1 veze normale
UDHEZIMET:
1. Lani, qeroni, i prisni patatet ne feta per se gjati dhe i skuqni me radhe ne nje tigan mbi zjarr mesatar. Pasi i hiqni nga zjarri, i vendosni mbi letra kuzhine qe tu eliminohet vaji i tepert dhe i ruani te ngrohta derisa te pergatisni perberesit e tjere.
2. Prisni gjoksin e mishit te pules ne copa te vogla, rrihni vezen me pak kripe dhe i kaloni copat e mishit ne veze pasi i keni kaluar me pare tek mielli. I skuqni copat e mishit ne tigan deri sa te marin nje ngjyre kafe te embel.
2. I lani dhe i ndani domatet qershi ne pjese te vogla, i kulloni kastravecat turshi nga lengu i tyre.
3. I lyeni kuleçet e sufllaqeve me nje shtrese te holle salce kosi ose majoneze, i mbushni me patatet e skuqura, copa mishi pule, katravecat turshi, domatet qershi, i mbyllni duke u dhe formen e nje kaushi dhe si perfundim u vendosni siper nga nje veze te vogel te skuqur.
4. I mbeshtillni kaushat e mbushur leter kuzhine dhe i sherbeni te ngrohte.










