Udhëzime
Kjo recete eshte nje ide shume e mire per te dhene spinaqin edhe femijve. Sot do te shohim si te gatuajme bruschetta me spinaq, sallam dhe djath. Mund te perdroni c’fare do lloj djathi te keni ne shtepi: djath te bardhe, mocarel ose kackavall.
Bruschetta me spinaq sallam dhe djath
PERBERESIT:
- Nje buke per brusketa
- 1 kg spinaq i fresket
- 1 rrote sallami
- 1 cope djath
- pak kirpe
- pak vaj ulliri
UDHEZIMET:
- Pasi keni lare mire spianqin e hidhni ne tenxhere me uje te nzehte dhe e zieni per rreth 10-15min.
- Prisni sallamin ne feta si dhe djathin dhe ne fund buken.
- Vendosni fetat e bukes ne furre qe te theken pake.
- Vendosni nje gril te nzehet dhe shtoni siper fetat e sallamit qe te skuqen.
- Kulloni spinaqin qe sapo ziet dhe e rregulloni me kripe dhe vaj ulliri dhe e vendosni menjane.
- Nzirrni fetat e bukes nga furri dhe i rreshtoni ne nje tave, shtoni siper spinaqin, vendosni siper spinaqit nje fete sallam dhe siper nje fete djathi.
(Visited 198 times, 1 visits today)