Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Bakllava turke me pete te gatshme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bakllava turke me pete te gatshme

Directions

Share

Nepermjet kesaj recete do te mesojme si te gatuajme bakllava turke me pete te gateshem, kjo eshte nje metode Arabe. Bakllavaja eshte nje embelsire me origjine Turke dhe qe gatuet sidomos ne vendet Ballkanike. Kjo embelsire pergatitet me pasta fillo (pete te gatshme), te cilen mund ta blini ne supermarket, me fruta te thata, sheqer, mjalt, kanelle dhe duhet ta lini 12 ore ne sherbet para se te konsumoni.

Bakllava me pete te gatshme

Bakllava turke

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Mesme
  • TIPI I RECETES: embelsire, dessert

Perberesit:

  • Perberesit per shurupin: 300ml uje
  • 400g sheqer
  • lekura e nje limoni
  • lekura e nje portokalleje
  • Perberesit per bakllavane: 20 fleta pasta fillo ose 20 pete te gatshme
  • 250g gjalp
  • 200g arra
  • 100g lajthi
  • 100g bajame te qeruara
  • 3 luge gjelle sheqer
  • 1 luge gjelle mjalt
  • kanelle
  • sheqer pluhur (me preference)

Udhezimet:

  1. Si fillim pergatisni shurupin: hidhni ujin dhe sheqerin ne nje tenxhere dhe e vendosni ne zjarr te ngadalte. Shtoni copat e lekures se limonit dhe portokalles si dhe nje cope kanelle, te cilat sherbejne per te aromatizuar shurupin.
  2. Nderkohe lyeni me gjalp nje tepsi dhe e prisni pasta fillo ne dimensionet e bazes se tepsise.
  3. Vendosni si fillim 5 pete, te cilat do ti lyeni me radhe ne te dyja anet me gjalpin e shkrire.
  4. Grini arrat, lajthite dhe bajamet me nje thike ne copa jo shume te vogla. I hidhni ne nje tas te madh, shtoni pak kanelle pluhur, sheqerin, mjaltin dhe i perzjeni me nje luge.
  5. Shperndani gjysmen e frutave te thata mbi petet e lyera me gjalp, dhe filloni te beni te njejten proçedure me 5 peta te tjera.
  6. Vazhdoni te hidhni pjesen tjeter te mbushjes mbi petet e tjera dhe vendosni mbi to 5 pete te tjera perseri te lyera me gjalp.
  7. E prisni bakllavane te forme rombi, e lyeni gjithe siperfaqen me gjalpin e shkrire dhe nese deshroni e dekoroni me pak mbushje neper secilen romb.
  8. Nxehni furren ne 180°C dhe e piqni bakllavane per rreth 35-40 minuta ose derisa te kete mare nje ngjyre kafe te embel.
  9. Kur te jete ftohur pak i hidhni shurupin e aromatizuar me lekurat e limonit dhe portokalles dhe e lini te regjet per te pakten 12 ore.
  10. Nese deshironi dekorojeni me sheqer pluhur para se ta sherbeni.

 

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Recel me luleshtrydhe
next
Kofsha pule me patate
previous
Recel me luleshtrydhe
next
Kofsha pule me patate

Add Your Comment