Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim kofsha pule te skuqura me ereza. Kjpo pjate mishi kerkon pak kohe dhe eshte shume e shijeshme, po ashtu kombinohet me sallate te fresket, perime te ziera, pure patatesh. Ne kete recete une se kam hequr lekuren e mishit por nese deshironi nje version me light mund ta hiqni lekuren dhe ne vend qe ti skuqni ne tigan kofshat e pules i piqni direkt e ne furre me pak vaj.
Kofsha pule me ereza
- Koha e Pergatitjes: 20 min
- Koha jo Aktive: 2 ore
- Koha e Pjekjes: 20 min
- Koha Totale: 2 h 40 min
- Porcione: 4
- Veshtiresia: E lehte
- Tipi i Recetes: Pjate e dyte
Perberesit:
- 8 kofsha pule, mesatare
- 1 filxhan caji vaj lule djelli
- kripe
- pieper te kuq pluhur
- rigon te thate
- rozmarine te thate
- gjethe sene te thate
- 1 limon te vogel
Udhezimet:
1. Pastroni kofshat e pules nga çdo papasterti, percellojini ne flake te ulet per te eliminuar çdo pende, lajini me uje te rrjedhshem dhe i thani mire me kartepeceta.
2. Ne nje tas te vogel pergatisni kete perzjerje aromash: hidhni 4-5 luge vaj ulliri, nje maj luge kafeje piper te kuq pluhur, grini imet gjithashtu te gjitha erezat e thata, grini lekuren e limonit dhe shtrydhni lengun.
3. I perzjeni mire te gjtha me nje pirun dhe ua hidhni siper kofshave te pastruara, i mbuloni dhe i lini te marinohen ne frigorifer per 2 ore duke i kthyer here pas here.
4. Pas kalimit te kesaj kohe, vendosni ne zjarr mesatar nje tigan qe nuk ngjit, hidhni vaj lule djelli me bollek (gati nje filxhan caji), shtoni kofshat e pules te marinuara me ereza dhe i skuqni duke i kthyer here pas here. Vazhdoni skuqjen derisa mishi te kete mare ngjyre te kuqerremte siper dhe lekura te jete bere kerce.
5. I sherbeni te ngrohta, te shoqeruara me sallate te fresket ose perime te zjera.










