Udhëzime
Ne kete recete do te mesojme si te gatuajme torte me molle dhe dardhe, recete shume e thjeshte dhe shpejte per tu pergatitur, plus qe mund te perdroni edhe frutat. Torten me molle dhe dardhe mund ta konsumoni ne mengjes ose ne oret e mbasdites. Mund te shoqerohet edhe me pak akullore te bardhe nese deshironi ne keto dite te nxehta vere te merni veten me te mire. Kesaj torte mund ti shtojme edhe banane, e cila i jep nje shije shume te mire dhe te veçante.

Torte me moll dhe dardhe
Perberesit:
- 200g miell
- 100g sheqer
- 100g gjalp te shkrire
- 2 veze ne temperature ambjenti
- 2 molle
- 2 dardhe
- 2 banane
- lengu dhe lekura e grire e nje limoni
- 1 maje luge kafeje kripe
- 1 bustine fryres per embelsira
- 1/2 filxhan kafeje me rum ( me preference)
Udhezimet:
- Si fillim lani, pastroni dhe i prisni te gjitha frutat ne copa te vogla, shtoni lengun dhe lekuren e grire te limonit, rumin nese preferoni, i trazoni mire dhe i lini te pushojne nderkohe qe pergatisni brumin e tortes.
- Ne nje tas rrihni mire vezet me sheqerin derisa te jete formuar nje mase kremoze dhe sheqeri te kete shkrire plotesht, pastaj shtoni gjalpin e shkrire, miellin, fryresin e embelsirave dhe pak kripe.
- Pasi eshte formuar nje mase brumi homogjen, shtoni frutat e prera me gjithe lengun e marinimit, i trazoni mire te gjithe perberesit dhe e trasferoni perzjerjen ne nje tepsi te veshur me leter furri.
- Nxehni furrin ne 180°C dhe e piqni torten per rreth 35-40 min.
- Kjo lloj torte duke qene se ka shume fruta ne brendesi ka tendencen qe te jete pak e bute, por kjo s’ do te thote qe nuk eshte pjekur.
- E lini te ftohet, e sherbeni ashtu te thjeshte ose nese deshironi e sperkatni me pak sheqer pluhur.








