Udhëzime
Lulet e kungullit jane aleat te shkelqyer per te pergatitur antipasta te thjeshte dhe shume elegant ne te njetjen kohe. Ne kete recete do ti perdorim per te pergatitur nje torte te kripur me karkaleca deti, e cila eshte shume e shpejte dhe e thjeshte per tu pergatitur dhe perfekte per te shoqeruar nje aperitiv ose bufe. Le te shohim atehere si te gatuajme torte te kripur me lule kungulli dhe karkaleca deti.

Torte e kripur me lule kungulli dhe karkaleca
Perberesit:
- 1 pete e rrumbullakte e gateshme ose e bere vete
- 14 karkaleca deti (te pastruar)
- 14 lule kungulli (te pastruara)
- 3 te verdha vezesh
- 3 luge gjelle djath te grire kaçkavall
- 300ml pana kuzhine
- kripe
- piper pluhur (me preference)
Udhezimet:
- E hapni peten e rrumbullakte nje tepsi po ashtu te rrumbullakte dhe i lini anet e petes te teprojne anash tepsise.
- Shtroni me radhe ne te karkalecat e detit se bashku me lulet e kungullit.
- Ne nje tas perzjeni se bashku te verdhat e vezeve, panen, djathin e grire, kripen dhe pak piper nese deshironi.
- E hidhni te gjithe kete mase mbi karkalecat dhe lulet e kungullit.
- Palosni anen e petes rreth e rreth tortes se kripur.
- Nxehni furren ne 180°C.
- E piqni torten e kripur per rreth 40 minuta dhe e sherbeni te vaket ose te ftohte.








